Schlecku končno moder pokal ... čeprav ga Contador ni vrnil

Schlecku končno moder pokal ... čeprav ga Contador ni vrnil
30.11.2014 AVTOR: D. Z.
Andy Schleck je sicer že končal kariero, a šele zdaj je dobil znameniti moder pokal iz porcelana.

Andy Schleck je zaradi težav s poškodbami – na letošnji dirki po Franciji si je poškodoval koleno – predčasno končal kariero. V zadnjih dveh sezonah ni bil več med najboljšimi. Leta 2010 je bil zmagi na dirki po Franciji še najbližje, a ga je premagal Alberto Contador. Kasneje so pri Contadorju, v enem izmed odvzetih vzorcev našli sledi klenbuterola. Špancu so zmago odvzeli in jo prisodili Andyju Schlecku.

Temu so na slavnostni prireditvi leta 2012 tudi podelili prestižno rumeno majico. Predal mu jo je direktor Toura Christian Prudhomme. A zmagovalec dobi tudi posebno modro vazo iz porcelana. Te pa Schleck ni dobil. Vse do zdaj. Francoski predsednik Francois Hollande mu jo je v četrtek izročil na slavnostni prireditvi v Parizu. Do tega je prišlo po zaslugi luksemburškega ministra za zunanje zadeve Jeana Asselborna, ki je priznal, da mu je v spominu ostal delček intervjuja, ki je bil objavljen pred več meseci, v katerem je Schleck dejal, da posebne vaze ni dobil.

»Potem, ko so Contadorju odvzeli zmago, ta nikoli ni vrnil nagrade. Ko je oktobra Andy oznanil, da končuje kariero, sem si rekel, da je zdaj pravi trenutek. Še posebej zato, ker sem vedel, da je Hollande veliki Andyjev navijač. O njem mi je že večkrat govoril. Oboževal je njegov stil vožnje, « je dejal Asselborn. Francoski predsednik je zdaj sprejel Schlecka z družino. »V veliko čast mi je, da sem se srečal z gospodom predsednikom, « je na twitterju zapisal Schleck, objavil fotografijo z vazo in pod njo zapisal: »Končno, po štirih letih. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ