SD Worx dominira, šprint tokrat pripadel Loreni Wiebes

SD Worx dominira, šprint tokrat pripadel Loreni Wiebes
25.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: TdF

Na dirki po Franciji so kolesarke v 3. etapi dočakale prvi šprint glavnine, v katerem je bila najhitrejša evropska prvakinja Lorena Wiebes. Julie van de Velde je bila ujeta šele 300 m pred ciljem.

Po dveh razgibanih etapah je bila tokrat na sporedu precej lažja 3. etapa, v kateri je pričakovano odločal šprint glavnine. Žal je za Slovence že pred štartom prišla slaba novica - Špela Kern je zaradi poškodovanega zapestja, poškodbo je utrpela včeraj ob padcu, odstopila in odšla domov.

V ospredju je bila več kot 60 kilometrov sama Julie van de Velde, ki je želela predvsem zbrati točke na gorskih ciljih, na koncu pa ji je dobro kazalo celo v igri za etapno zmago. Pred zadnjimi kilometri je še vedno imela 35 sekund naskoka, nato pa ni zdržala ritma šprinterskih vlakov in zelo razpotegnjena glavnina jo je ujela 300 metrov pred ciljem.

Nosilka rumene majice Lotte Kopecky je bila tokrat v vlogi leadouta za kolegico v SD Worxu, evropsko prvakinjo Loreno Wiebes. Nemka je šprint začela z ramo ob rami z veteranko Marianne Vos, Nizozemka pa ni bila kos hitrosti mlajše tekmice, ki se je veselila zaslužene zmage.

Jutri je etapa v zaključku, cilj bo v Rodezu, precej bolj razgibana, tako da lahko pričakujemo nekaj razlik v skupnem seštevku, teren pa je pisan na kožo vodilni Lotti Kopecky.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ