Se Tom Dumoulin res vrača?

Se Tom Dumoulin res vrača?
13.05.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Spletni portal Wielerflits poroča, da naj bi se po skoraj štirih mesecih odsotnosti za vrnitev v karavano odločil Tom Dumoulin.

Tom Dumoulin je zadnjič nastopal na lanski dirki po Španiji, na kateri pa je odstopil in tako prav veliko h končnemu uspehu Primoža Roglič ni prispeval. Kolesar Jumba Visme je januarja na pripravah presenetil mnoge, ko je sporočil, da prekinja kariero.

Ni želel reči, da jo končuje, želel si je le vzeti čas za razmislek. Nizozemca smo potem lahko opazili v vlogi gledalca na klasiki Amstel Gold Race. Vseskozi pa se je govorilo, da Dumoulin pridno trenira. Velikokrat naj bi ga videli predvsem s kolesom za vožnjo na čas. Zdaj pa se je očitno odločil, da se vrne v kolesarsko karavano. O tem so se razpisali pri spletnem portalu Wielerflits.

"V zadnjih tednih je opazil, da se mu je vrnila tista želja po tekmovanju in načinu življenja profesionalnega kolesarja. Želja po merjenju moči z najboljšimi na svetu je premagala vse dvome," so zapisali na spletni strani Wielerflits. Iz ekipe za dirko po Franciji so ga pri Jumbo Vismi že odstranili. Nadomestil ga bo Jonas Vingegaard. Dumoulin pa naj bi najprej nastopil na osemdnevni dirki po Švici, ki ravno tako spada med dirke svetovne serije.

Začela se bo v nedeljo, 6. junija v Frauenfeldu, končala pa 13. junija v Andermattu. Sledil naj bi nastop na državnem prvenstvu v vožnji na čas 16. junija v Emmnu. Po podatkih Wielerflitsa naj bi se Dumoulin želel pripraviti predvsem na olimpijske igre v Tokiu. Nizozemski selektor Koos Moerenhout naj bi mu dal dovolj časa, da se odloči.

Predvsem pa naj bi mu zagotovil mesto v ekipi za vožnjo na čas, če se bo odločil za nadaljevanje kariere. Če se bo izkazal v Švici, bo najbrž uvrščen tudi v ekipo za cestno dirko. Ta bo zelo zahtevna. V 234 kilometrih bodo morali kolesarji premagati kar 4865 metrov nadmorske višine. Iz Jumbo Visme se na zapisano še niso odzvali, naj bi pa vodstvo že obvestilo določene člane osebja, da se Dumoulin vrača.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ