SHYSPY GPS sledilnik za kolesa se predstavlja na Kickstarterju

SHYSPY GPS sledilnik za kolesa se predstavlja na Kickstarterju
07.03.2014 AVTOR: Nejc Grilc
SHYSPY je sledilnik, ki ga namestimo znotraj sedežne opore, poleg sledenja kolesu pa beleži tudi naše pretekle kolesarske aktivnosti.

Če vam je zamisel všeč, jo lahko podprete tako, da donirate sredstva preko strani Kickstarter. Donirate lahko najmanj en evro, če pa proizvajalce podprete s 55 evri, boste prejeli svoj SHYSPY sledilnik. 

Kraja kolesa je ena izmed največjih skrbi vseh kolesarjev, ki to prevozno sredstvo uporabljajo za prevoz po mestu, v službo in še kam. GPS sledilnik SHYSPY je enostavna in ne preveč draga rešitev za tovrstne težave.

Podjetje WRD Systems trenutno preko Kickstarterja zbira 40,000 funtov za zagon proizvodnje, svoj izdelek pa si lahko zagotovite, če prispevate 55 funtov. Sledilnik vsebuje SIM kartico in GPS modul, s katerim natančno določa položaj kolesa, lokacijo pa nadzorujemo preko pametne aplikacije na telefonu. (trenutno dostopna le za android)

Vsebuje močno baterijo, ki zdrži kar 30 ur, sledilnik pa preprosto polnemo preko USB-ja ali brezžičnega polnilca, brez da bi morali SHYSPY odstraniti s kolesa. Sledilnik lahko nastavimo tudi na stand by, tako da ne določa lokacije, v takem stanju pa naj bi se življenjska doba baterije povečala na pet tednov.

Sledilnik je širok 22 milimetrov in dolg od 150 – 200mm, odvisno od baterije, katero izberete. Namestimo ga znotraj sedežne opore, ki mora biti odprta tako zgoraj kot spodaj, da lahko skoznjo napeljemo vse potrebne žice. Sedežna opora mora biti široka vsaj 26 milimetrov, na spletni strani Kickstarter pa so naštete ustrezne verzije.

Poleg sledenja kolesu v primeru kraje pa SHYSPY meri tudi naše pretekle kolesarske aktivnosti, podobno kot aplikacije na pametnih telefonih ali pa kolesarski računalniki. Podatke si lahko preko aplikacije prenesemo na računalnik in jih potem naložimo na priljubljene strani, kot sta Strava ali Endomondo. Postopek je sicer res bolj zamuden kot ob uporabi omenjenih aplikacij, vendar pa vseeno ne vzame preveč časa.

Največja prednost SHYSPY-ja pa je v tem, da je povsem skrit v notranjost sedežne opore. Na ta način tat, ki bi si prilastil naše kolo, skoraj gotovo ne bi vedel, da je na kolo nameščen sledilnik, lastnik kolesa pa bi imel tako več možnosti, da kolo dobi nazaj. Za dobrih 60 evrov je SHYSPY dober nakup za vse, ki kolesa uporabljate v urbanih okoljih in jih puščate na izpostavljenih krajih. SHYSPY jih bo nadzoroval namesto vas.

Predstavitev sledilnika SHYSPY:
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ