Simon Gerrans dobil uvodno etapo, Matej Mohorič 72.

Simon Gerrans dobil uvodno etapo, Matej Mohorič 72.
21.01.2014 AVTOR: D. Z.
Začeli sta se dve pomembni dirki. Dirka po San Luisu in in prva dirka Svetovnega koledarja Tour Down Under. Zaenkrat nastopa samo en Slovenec.

V Argentini presenetili ubežniki
Na diri po San Luisu je že v prvi etapi prišlo do velikega presenečenja. Etapa je bila namenjena predvsem sprinterjem, tako da smo pričakovali tudi šov Marka Cavendisha.

Etapa je bila dolga 164 kilometrov, zaznamovala pa jo je predvsem vročina. Pobeg dneva je uspel skupini petih kolesarjev, ki so si privozili več kot deset minut prednosti.

Čeprav se taki pobegi ponavadi končajo še pred ciljem, pa so bili v glavnini tokrat premalo odločni.

Po dobrih štirih urah dirkanja so tako ubežnii med sabo obračunali za zmago. Prišlo je tudi do padca, najmočnejši pa je bil Američan v dresu Garmin Sharpa Phillip Gaimon.

Premagal je Emiliana Contrerasa in Marca De Maarja. Glavnina z najboljšimi je zaostala za več kot štiri minute in pol, sprint za osmo mesto pa je dobil Sacha Modolo.

V Avstraliji Greipla ugnal Gerrans
Podoben razplet smo prišakovali v prvi etapi dirke Tour Down Under, ki predstavlja tudi začetek sezone na dirkah Svetovnega koledarja.

A etapa je bila še kako zahtevna, v zaključku pa so odpadli nekateri vrhunski sprinterji. Z zmago se je tako udarilo okrog 70 kolesarjev.

Zdelo se je, da bo to lahko delo za Andreja Greipla, vendar je Nemca premagal domači adut, državni prvak Simon Gerrans, ki je tako prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

»Očitno sem presenetil vse. Andre je eden izmed najhitrejši sprinterjev na svetu. Vendar pa je bil zaključek zelo zahteven, vsi smo bili utrujeni. S sprintom sem moral začeti zelo pozno, saj je pihal nasprotni veter, « je povedal Gerrans.

Edini slovenski predstavnik Matej Mohorič, ki je tako debitiral na dirkah Svetovnega koledarja, se je na cilj pripeljal v drugi skupini, ki je zaostala za dobri dve minuti in je zasedel 72. mesto.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ