Simon Gerrans na treningu zlomil ključnico in ostal brez Avstralije

Simon Gerrans na treningu zlomil ključnico in ostal brez Avstralije
25.12.2014 AVTOR: Matej Zalar
Simon Gerrans je na treningu z gorskim kolesom padel in zlomil ključnico, kljub hitri operaciji pa bo ostal brez uvodnega meseca sezone.
Gerrans naj bi bil po prvotnih načrtih eden glavnih adutov Orice že na začetku letošnje sezone, želel se je posvetiti domači dirki Tour Down Under in avstralskemu državnemu prvenstvu, kjer bi branil naslov prvaka. Avstralec je že uspešno prestal operacijo, zdaj pa se bo osredotočil na spomladanske klasike.

"Razočaran sem, ker bom prisiljen izpustiti dirke v januarju. Vedno sem se jih zelo veselil, prav tako pa so zelo pomembne za ekipo. Nekoliko bom spremenil načrte za letošnjo sezono, saj bom posledično v drugi polovici leta precej bolj spočit. Vedno je potrebno iz situacije iztržiti kar največ," je povedal tretjeuvrščeni kolesar letošnjega WorldToura.

Nesreča se je pripetila v Gerransovem domačem mestu Mansfield, kjer se je sredi treninga z gorskim kolesom zapletel in pristal na levo stran telesa: "Takoj sem vedel, da sem zlomil ključnico. Najprej sem se peš spustil v dolino, kjer me je pobral avto in takoj sem odšel v bolnišnico v Mansfieldu, rentgen pa je potrdil moje strahove."

Dvakratni avstralski državni prvak in trikratni zmagovalec dirke Tour Down Under se bo na kolo vrnil takoj po novem letu, prve dirke pa ga čakajo v začetku februarja. 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ