Simon Špilak končal izjemno kariero!

Simon Špilak končal izjemno kariero!
11.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Simon Špilak je zdaj tudi uradno sporočil, da končuje izjemno kolesarsko kariero! Govorice so se v zadnjem času že pojavljale, zdaj je Špilak to potrdil.

"Takšne odločitve so vedno izredno težke. Veliko je dejavnikov na obeh straneh in ko tehtaš, zakaj odnehati ali nadaljevati, nemalokrat prideš do spoznanja, da je teža na obeh straneh enaka. Tako da sem se odločil intuitivno, iz trebuha, kot pravijo. Seveda bi še lahko nekaj let nadaljeval, ampak mislim, da je pravi čas. Na koncu sem zelo zadovoljen s svojo kariero in rezultati. In tako sem tudi vedno hotel končati. Zadovoljen," je za časopis Delo dejal Simon Špilak.

S tem je potrdil, da končuje nadvse bogato in uspehov polno kariero. 23. junija je dopolnil 33 let, tako da bi vsekakor še lahko nadaljeval s kariero. Začel jo je kot član Tropovcev, pa prestopil v KD Rog in potem v novomeško ekipo Krka – Adria Mobil. V tej ekipi, ki se je preimenovala v Adrio Mobil je vztrajal do konca leta 2007. Sledil je prestop v Lampre. V Italiji je vozil vse do konca sezone 2011, ko je odšel v Katjušo. Tu je vztrajal vse do letos.

Dosežki pa izjemni! Špilak je dvakrat dobil dirko po Švici (2015 in 2017). Leta 2010 je po diskvalifikaciji Alejandra Valverdeja dobil dirko po Romandiji, ki jo je kasneje še trikrat končal na drugem mestu. Na tej dirki je dobil kar tri etape. Na tretjem in četrtem mestu je končal tudi dirko Pariz-Nica. Tritedenskih dirk ni imel preveč rad. Vseeno pa se je na Touru izkazal s tem, da je po eni izmed gorskih etap osvojil rdečo številko. Torej, razglašen je bil za najbolj borbenega kolesarja.

Dobil je tudi etapo na dirki Criterium du Dauphine, pa dve enodnevni dirki: Eschborn-Frankfurt in GP Miguel Indurain. Znan je bil po tem, da je najboljše rezultate dosegel v dežju in mrazu. Na lanskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku se je izkazal kot odličen pomočnik Primožu Rogliču. Simon Špilak je vsekakor veliko prinesel slovenskemu kolesarstvu! Zato velik poklon in hvala Simon!

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ