Skrivnosti letošnje dirke okoli Slovenije v nedeljski reportaži

Skrivnosti letošnje dirke okoli Slovenije v nedeljski reportaži
19.05.2013 AVTOR: D. Z.
Želite videti, kaj vse se je dogajalo na letošnji dirki okoli Slovenije? Veliki zmagovalec je Mitja Rok. A pot ekstremnih kolesarjev si boste lahko jutri ogledali tudi na TV Slovenija.

V nedeljo ob 18.20 uri
Reportaža s sedme zaporedne dirke okoli Slovenije bo v nedeljo, 19. maja, ob 18.20 uri na drugem programu televizije Slovenija. Dirka se je začela v četrtek zvečer, najhitrejši med posamezniki Mitja Rok pa je cilj v Postojni dosegel v soboto popoldne. Dirka se je uradno končala v nedeljo pozno popoldne, s podelitvijo na glavnem trgu v Postojni.

Mitja Rok je med posamezniki premagal Joachima Ladlerja in Sandija Bayerja. 1229 dolgo preizkušnjo je Mitja Rok premagal s povprečno hitrostjo 27,06 km/h. Kolesaril pa je 45 ur in 25 minut.  Postal je četrti zmagovalec te preizkušnje med posamezniki.

Debitel pred Bicikel.com
Med najhitrejšimi na dirki - moškimi dvojicami - sta se zmage veselil člana ekipe Debitel Marko Baloh in Iztok Melanšek. Dirko sta premagala z rekordno povprečno hitrostjo, ki je znašala 32,8 km/h. Zmago iz lanskega leta sta branil Tadej Blatnik in Uroš Komac, ki pa sta se tokrat morala zadovoljiti z drugim mestom. vozila sta za ekipo Bicikel.com. Tretje mesto je pripadlo britanskima kolesarjema Johnu Tannerju in Duncanu Moraleeju v ekipi Strategic Lions.

Med mešanimi dvojicami je zmagala ekipa Tan Team pred High Five. Med posamezniki nad 50 let je bil najboljši Herbert Meneweger. Drugi je bil Miran Modic, tretji pa Rudi Štigl. Med posameznicami je Andreja Jagodic progo premagala v 67 urah in petih minutah. Njena povprečna hitrost je znašala 18,3 km/h. Ekstremne kolesarje je tudi letos oviral dež, ki je marsikomu prekrižal načrte.

Dobrih 26 minut skrivnosti z DOS 2013
Avtorji reportaže - studio B - obljubljajo, da boste lahko v dobrih 26 minutah spoznali, kaj vse so morali letos prevoziti tekmovalci. Obenem bodo nekateri govorili tudi o ekstremni preizkušnjah. V prvih nekaj sekundah pa boste lahko videli tudi nekatere vidnejše akterje iz preteklosti.

Naj spomnimo. Med posamezniki imamo zdaj štiri različne zmagovalce. Prve štiri dirke je prepričljivo dobil Jure Robič. Potem je zmagal Marko Baloh, lani pa Christoph Strasser. Letos pa je zmaga spet ostala doma. V rokah Mitje Roka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ