Skrivnostni kolesar o SP: Ali bomo pristali v bolnišnici ali pa bomo protestirali

Skrivnostni kolesar o SP: Ali bomo pristali v bolnišnici ali pa bomo protestirali
01.11.2015 AVTOR: D. Z.
Secret Pro s svojim pisanjem vedno razburka kolesarsko javnost. Tudi v zadnjih blogih jo je, tokrat se je obregnil ob vročino v Abu Dabiju.

"Secret Pro" je aktivni kolesar, ki piše za cyclingtips.com.au. Na spletni strani imena kolesarja niso nikoli razkrili, zato da zaradi razkrivanja nekaterih zgodb ne bi imel težav. In tako skrivnostni kolesar še vedno ostaja neznan. Zato pa so zanimive nekatere njegove zgodbe, ki jih razkrije javnosti. Zdaj se je obregnil ob organizacijo dirk v državah, v katerih kolesarstvo zares še ni povsem razvito.

Omenil je dirko po Abu Dabiju, ki jo je dobil Esteban Chaves, s četrtim mestom pa se je izkazal tudi Jani Brajkovič. »Če nas je ta dirka kaj naučila je to, da bomo kolesarji na naslednjem svetovnem prvenstvu, ki bo v Dohi zaradi vremenskih razmer kaj hitro lahko končali v bolnišnici, « je zapisal. Obenem je izpostavil prvo etapo prej omenjene dirke. Nekaterim kolesarjem naj bi računalniki pokazali vse do 52 stopinj celzija:

»To v povezavi s srčnim utripom 180 ob vsega 34 km/h dokazuje, da so bile to razmere, v katerih nihče ne bi sploh smel sesti na kolo. Kaj šele, da bi dirkal. Etapo so skrajšali, glavnina pa je na cilj prišla za časovnico. Kakšna neumnost. « Ob tem je izpostavil, da se tukaj govori o vsega 170 kilometrih dirkanja. Na svetovnem prvenstvu jih bodo morali kolesarji prevoziti še 70 več. Kaj se lahko torej zgodi?

»Če bodo temperature podobne, lahko pride do dveh stvari. Ali bodo številni kolesarji končali v bolnišnicah – upam, da ne bo smrtnih žrtev – ali pa bodo kolesarji protestirali. Sam upam, da bo prišlo do slednjega. « V nadaljevanju piše o tem, da je Mednarodna kolesarska zveza naredila veliko neumnost, ko je Dohi podelila pravico za organizacijo svetovnega prvenstva.

»Na koncu gre samo za denar, denar, denar. Slišal sem, da so se številni že pritoževali nad dirkanjem v takih razmerah. Vendar tam ne bo šlo zgolj za nas profesionalce. Kaj pa ženske, mladinci in mlajši člani? Vsi se bodo na svetovnem prvenstvu želeli dokazati. V vročini in vetru pa se ni težko gnati predaleč, pretiravati in potem končati v bolnišnici. Vsaj navijačev ne bo, da bi videli, v kakšnih razmerah moramo dirkati. Že v Abu Dabiju jih ni bilo. Moja napoved je, da bo to svetovno prvenstvo za pozabo. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ