Slovenci zopet odmevni na Kickstarterju - FlyKly Smart Wheel

Slovenci zopet odmevni na Kickstarterju - FlyKly Smart Wheel
18.10.2013 AVTOR: Jernej Cvek
FlyKly Smart Wheel - produkt, ki vaše staro kolo spremeni v moderno električno kolo, je samo v enem dnevu od objave na Kickstarterju, pridobil že 70% potrebnih zagonskih sredstev. Že drugi dan pa potrebna sredstva, da se gre s produktom v izdelavo.

FlyKly Smart Wheel je nov produkt na področju kolesarstva, ki je nastajal na Slovenskih tleh in je bil včeraj objavljen na platformi Kickstarter.  Gre za zadnje kolo, v katerega je nameščen motor, ki se avtomatsko aktivira, ko kolesar začne pritiskati na pedala. Smart Wheel bo na voljo v različnih velikostih, zato ga boste lahko namestili na kakršno koli kolo. Za montažo ne boste potrebovali več znanja, kot ga potrebujete pri menjavi predrte zračnice. Moč motorja boste lahko nastavljali kar preko mobilne aplikacije, aplikacija pa bo prikazovala tudi vašo hitrost in vas celo opozorila na krajo.

Produkt je idejno zasnoval Niko Klansek, 29, podjetnik, rojen v Sloveniji, ki se je že v najstniških letih preselil v ZDA. Zaradi ljubezni do kolesarjenja in tehnologije je pred tremi leti začel s proizvodnjo in prodajo električnih koles v ZDA in Evropi. Pred nedavnim obiskom Slovenije je bil navdušen nad tukajšnjim znanjem na področju električnih motorjev in kakovostnim kadrom, ki ga je tu mogoče najti. Sestavil je ekipo, ki je njegovo idejo spravila do delujočega prototipa.

Projekt je ekipa včeraj predstavila na Kickstarterju, kjer so si zadali cilj pridobiti sredstva v višini 100.000$, kar bi zadostovalo za zagon proizvodnje v ZDA in Sloveniji. Sredstva so nameravali zbirati 40 dni, zgodilo pa se je to, da so potrebna sredstva zbrali že danes, dva dni po objavi.
O projektu so že pisali najbolj znani svetovni mediji: Mashable, Slashgear, Ubergizmo, Gizmodo in Engadget, zbrana sredstva za zagon pa vsako uro vztrajno naraščajo. Razvoj motoja vodi Peter Frantar, sicer soustanovitelj podjetja Vorteks d.o.o., ki je bilo leta 2012 nominirano za najboljši slovenski startup leta.uploaded

Za ličen izgled aplikacije je poskrbela dizajnerka Romina Kavčič, aplikacijo pa razvijajo trije inženirji računalništva: Rok Črešnik, Klemen Nagode in Marko Jurinčič.Pri projektu sodelujejo tudi številni uspešni podjetniki, ki so prek Kickstarterja že dobili zagonska sredstava (Ondu, Musguard, ...)
 

Več o produktu in celotni ekipi si lahko ogledate na uradni strani Kickstarter-ja:
www.kickstarter.com/projects/ flykly/flykly-smart-wheel


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ