Slovenija praktično že potrdila štiri kolesarje za Pariz 2024

Slovenija praktično že potrdila štiri kolesarje za Pariz 2024
20.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: UCI

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je objavila posodobljeno lestvico, na kateri Slovenija še vedno prepričljivo zaseda tretje mesto, ki prinaša štiri kolesarje na cestni dirki na OI v Parizu. 

Pravila za olimpijske igre 2024 v Parizu so nekoliko spremenjena. Pri Mednarodni kolesarski zvezi (UCI) so se odločili, da bodo tako moškim kot ženskam ponudili enako število nastopajočih na cestni dirki, v vsaki konkurenci jih bo po 90, saj krovna organizacija (MOK) ni odobrila povečanja kolesarske kvote. Tako so poskrbeli za enakost med spoloma, predvsem v moški konkurenci pa bo dirka še bolj nepredvidljiva, ker bo peloton majhen, ekipe pa ne bodo mogle nadzorovati kar 273 kilometrov dolge dirke v Parizu. 

Najboljših pet reprezentanc s svetovne lestvice ob koncu letošnje sezone, ki se bo uradno zaključila 17. oktobra, bo imelo v Parizu možnost nastopa s štirimi kolesarji na cestni dirki. Slovenija tudi na posodobljeni lestvici po Vuelti drži tretje mesto, v peterico (na 4. mesto) pa se je po dobri Vuelti zavihtela Španija, ki pa za Slovenci zaostaja za več kot 1400 točk. Do konca sezone je na sporedu še nekaj dirk, a tretje mesto Slovenije ni ogroženo, sploh glede na dejstvo, da bosta tako Tadej Pogačar kot Primož Roglič kandidata za zmago na dirki po Lombardiji. 

Slovenija bo imela možnost nastopa z enim kolesarjem v vožnji na čas, bo pa ta kolesar moral dirkati tudi na cestni dirki. Bržkone bo to mesto pripadlo Rogliču, ki bo branil zlato z OI v Tokiu, na cestni dirki pa so ob Tadeju Pogačarju kandidati za dve mesti še Matej Mohorič, Jan Tratnik in Luka Mezgec, eden od močnih adutov bo tako moral ostati doma ...

Med posamezniki še vedno premočno vodi Pogačar, ki ima 1060 točk naskoka pred Jonasom Vingegaardom, ki se je z dirko po Španiji povzpel na 2. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ