Slovenija: Vrača se Mark Cavendish

Slovenija: Vrača se Mark Cavendish
07.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Mark Cavendish se vrača na dirko po Sloveniji. Britanec je na dirki prvič nastopil leta 2016, a do zdaj še ni dobil etape.

Mark Cavendish je najuspešnejši sprinter med aktivnimi kolesarji. V zadnjih letih 34-letnemu članu moštva Dimension Data sicer ne gre najbolje, saj se ukvarja predvsem z zdravstvenimi težavami, a vendar se lahko pohvali s kar 146 zmagami. Od tega je 30 etapnih zmag dosegel na dirki po Franciji. Pred njim je zgolj Eddy Merckx s štirmi zmagami več.

15 etap je dobil na dirki po Italiji, leta 2011 je postal svetovni prvak, dve leti prej pa je bil najboljši na klasiki Milano-Sanremo. Na dirki po Sloveniji je prvič nastopil leta 2016, a do etapne zmage mu do zdaj še ni uspelo priti. Pred dvema letoma je na glavnem trgu v Novem mestu zasedel drugo mesto. Cavendish pravi, da si je končno opomogel po mononukleozi, zaradi katere je izgubil večji del že lanske sezone, saj nikakor ni uspel priti v pravo formo.

Dimension Data: Mark Cavendish, Giacomo Nizzolo, Mark Renshaw, Bernhard Eisel, Jay Robert Thomson, Lars Bak Ytting in Jacques Willem Janse Van Rensburg.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ