Slovenski klubi jutri v Izoli

Slovenski klubi jutri v Izoli
20.03.2021 AVTOR: DZ, vir: KZS

Pred nami sta vikenda, ki se ju lahko veselimo. Jutri in naslednji teden bosta na sporedu dve enodnevni dirki v Sloveniji. Najprej VN Slovenske Istre.

Kolesarska zveza Slovenije organizira dirko za VN Slovenske Istre. Lani so jo morali zaradi epidemije odpovedati, letos pa jo bodo izpeljali. Seveda je namenjena mlajšim članom in kategoriji elite. Na startu bodo tudi vse slovenske ekipe:

Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic, KK Kranj, Meblojogi proconcrete in KK Bled. Sicer pa smo že na dirkah na Hrvaškem videli, da je zanimanje za take preizkušnje v tem obdobju zelo veliko, tako da se obeta močna konkurenca. Čeprav gre za dirko druge kategorije, lahko nastopita tudi dve ekipi s prokontinentalno licenco. To sta v tem primeru Bardiani CSF Faizane in Androni Giocatolli Sidermec, za katere bo vozil tudi Žiga Jerman.

Zanj bo to prva dirka v novi sezoni. Zanimivo. Jerman je letos edini Slovenec, ki vozi za ekipo s prokontinentalno licenco. Vsi ostali so ali v World Touru ali pa dirkajo na kontinentalni ravni. Na startu bodo tudi kolesarji razvojne ekipe Jumbo Visma. Jutrišnja dirka bo krožna, začela pa se bo v Izoli ob 13. uri. Dirka bo dolga 156 km.

Gledalci seveda ne bodo smeli biit prisotni zaradi epidemije. Sicer pa je zadnji zmagovalec dirke Marko Kump, ki je letos prevzel vlogo športnega direktorja pri Adriji Mobilu. Uvodno izvedbo je dobil Christian Delle Stelle, leta 2015 je Gregor Muhlberger v sprintu premagal Primoža Rogliča. Leta 2016 je bil najboljši Jure Golčer. Potem pa sta se zmag veselila še Filippo Fortin in Dušan Rajović.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ