Snežno oviro premagali s predorom

Snežno oviro premagali s predorom
26.02.2015 AVTOR: D. Z.
Za zanimivo potezo so se odločili v Bostonu v ZDA. Sneg je zaprl kolesarsko pot, tam pa so se odločili, da jih to ne bo oviralo.

Za to potezo se je odločila skupina kolesarjev iz Bostona. Stvari oziroma lopate so vzeli v svoje roke in naredili predor skozi sneg, ki jim je zaprl kolesarsko pot. Predor so poimenovali Big Dig II. S tem so se poigrali z imenom pregrešno dragega predora, ki so ga zgradili v bližini leta 2007. Tu ne gre za tako velik predor, avtor snežnega tega Ari Goldberger pa je povedal, kako je prišlo do odločitve:

»Neke noči sem se vračal domov in kar naenkrat sem pred sabo zagledal veliko goro snega. Kolo sem tako nesel čez ta kup snega. Za primerjavo pa sem se še fotografiral pred tem kupom snega. « Kasneje se je pri lokalnih oblasteh pritožil nad tem, da ne skrbijo za kolesarske poti, a pri tem ni bil uspešen, saj so različne institucije odgovornost prelagale ena na drugo. »Raje, kot da sem čakal na rešitev, sem na spletu objavil fotografijo in zapisal, da če se ne bo nič naredilo glede tega, potem bo sneg ostal še dolgo, « je še dejal Goldberger.

Tako se je zbrala manjša skupina prijateljev, ki je skorajda deset ur kopala in izkopala pravi pravcati predor za kolesarje. »Tisti, ki je do zdaj urejal Wellingtonove 'zeleno pot' je do zdaj opravljal dobro delo. Dokler bodo tako nadaljevali, s tem nimam težav, « je še zatrdil Goldberger, ki je še priznal, da vseeno obstaja tveganje pri pripravi takega predora in izrazil je željo, da tisti, ki je odgovoren za tisti park, poskrbi za alternativno pot, saj predor kmalu ne bo več varen.

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ