Sonce močnejše od Raphinega dresa in Froomove kože

Sonce močnejše od Raphinega dresa in Froomove kože
23.01.2014 AVTOR: D. Z.
Christopher Froome je pred dnevi za L'Equipe potrdil, da se na novo sezono pripravlja kar v Južni Afriki, a obenem je zdaj iz tam prišla zanimiva fotografija.

Rapha, uradni opremljevalec moštva Sky, je letos razkril zelo zanimiv poletni dres. Gre za zelo tanek material za najtoplešje dni na kolesu.

A očitno so se proizvajalci nekoliko ušteli, kar priča tudi fotografija hrbta Christopherja Frooma. Britanec se namreč na sezono pripravlja v vroči Južni Afriki in sonce je očitno »prišlo do živega « tako dresu kot posledično Christopherju Froomu.

Ta je za L'Equipe potrdil, da se tam pripravlja predvsem zato, da ima mir pred številnimi obveznostmi, ki jih je imel v pretekli sezoni. Z njim je tudi maser Claudio Lucchini, pridružila pa se mu bosta še Konstantin Sivcov in trener Tim Kerrison.

»Če sem tukaj, potem sem bolj miren, svež. Trdo treniram, seveda pa ti treninigi niso tako hudi kot na Tenerifih. Doma sem in se sproščam. Družim se s prijatelji in družino. Tudi to je pomemben del priprav. Poleg tega živim med 1600 in 1700 metri nadmorske višine, kar je odlično za tak trening, « je dejal Froome.

Zmagovalec dirke po Franciji bo sezono začel tam, kjer lani. Torej na dirki po Omanu. A vse bo spet podrejeno Touru in branjenju rumene majice:

»To imam vedno nekje v mislih. Ko kolesarim sam, mislim na gorske etape, na start v Veliki Britaniji, na tlakovce, na zadnji kronometer. Razmišljam o vsem tem in o tem, kako se bom s tem soočil. «

A najprej bodo morali pri Raphi očitno izboljšati drese. Nenazadnje bo julija zagotovo veliko sonca.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ