SP na Zwiftu z le dvema »power-upoma«

SP na Zwiftu z le dvema »power-upoma«
08.12.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

Jutri bo na Zwiftu potekalo prvo svetovno prvenstvo v e-kolesarstvu, tekmovalci pa se bodo na progi po kompromisu med UCI-jem in Zwiftom namesto sedmih potegovali le za dve pomoči.

Pomoči ali »power-upi« so sestavni del kolesarjenja in tekmovanja na Zwiftu. Uporabniki jih prejmejo, ko prečkajo določene točke na trasi, na voljo pa je sedem različnih pomoči, ki jih program uporabniku dodeljuje naključno.

Pri Mednarodni kolesarski zvezi (UCI) so želeli, da bi dirke za mavrične majice potekale brez pomoči, a so pri Zwiftu temu nasprotovali in dosegli so dogovor, da bosta na voljo dve vrsti pomoči za kolesarje in kolesarke - pero in aerodinamična čelada.Ko kolesar uporabi pomoč peresa, se njegova teža v igri za 15 sekund zmanjša za 10 odstotkov, pomoč aero čelade pa zmanjša koeficient zračnega upora kolesarja v igri za 25 odstotkov za 15 sekund.

»Prepričan sem, da bomo spremljali dobro kombinacijo igričarstva in spretnosti ter taktike, kdaj uporabiti pomoči, ki jo zaposleni na Zwiftu želimo in nad katero so navdušeni tudi uporabniki, ter na drugi strani predvidljivosti in pravičnosti za vse, kar si želijo pri UCI-ju,« je odločitev pojasnil John Fraser iz razvojnega oddelka Zwifta.

Na trasi svetovnega prvenstva, kjer se bodo pomerili tako veterani e-dirk kot nekaj najboljših kolesarjev iz profesionalnega pelotona, bo 11 točk, kjer bodo kolesarji pobirali pomoči. Kdaj in kako jih bodo uporabili, bo na koncu odvisno od njih.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ