SP v e-kolesarstvu: 50 km in Tacxovi trenažerji

SP v e-kolesarstvu: 50 km in Tacxovi trenažerji
08.11.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

V začetku decembra nas čaka prvo svetovno prvenstvo v e-kolesarstvu pod okriljem UCI, ki bo potekalo na platformi Zwift. Mesec dni pred dogodkom je že znanih nekaj podrobnosti, tudi dolžina trase.

Pri Mednarodni kolesarski zvezi (UCI) so že nekaj let odločeni, da si bodo utrli svojo pot v svet e-športa, v katerem vidijo veliko priložnosti v naslednjih desetletjih. Partnerstvo z Zwiftom je bilo zato logični naslednji korak, letos pa nas čaka prvo svetovno prvenstvo v e-kolesarstvu.

Zwift je spomladi, med prvim »lockdownom«, po vsem svetu dobil tisoče novih naročnikov, direktor Zwifta Eric Min je razkril  da se je med epidemijo število uporabnikov kar trikrat povečalo, še več pa bi jih bilo, če bi imele trgovine na zalogi dovolj trenažerjev, ki bi zadostili povpraševanjem. Ne le drugod po Evropi, tudi v Sloveniji gredo trenažerji kljub vrtoglavim cenam za med, na pametni trenažer pa je potrebno čakati tudi več tednov.



Vrnimo se k napovedanemu SP - potekalo bo 9. decembra na progi Watopia Figure 8 Reverse Course na Zwiftu, moški in ženske pa bodo tekmovali na 50 kilometrov dolgi progi s 483 višinskimi metri.

V preteklosti je bilo pri e-dirkah precej polemik glede razlik v prikazovanju moči pri različnih proizvajalcih trenažerjev, pri UCI-ju pa so objavili, da bo uradni opremljevalec SP postal Tacx, vsi tekmovalci bodo dirkali na trenažerju Tackx Neo 2T.

Čeprav nas od dirke loči le še mesec dni, pa še vedno ni znano, koga vse bodo pri UCI-ju povabili na dirki in po kakšnih kriterijih izbirajo tekmovalce. Obljubljajo pa, da bo štartna lista znana v prihodnjih dneh.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ