SP: Primož Roglič odpovedal nastop v vožnji na čas

SP: Primož Roglič odpovedal nastop v vožnji na čas
29.08.2018 AVTOR: DZ, sirotti

Pri cyclingnews.com so danes poročali o tem, da se je Primož Roglič odločil, da zaradi težav s komolcem ne bo branil srebne medalje v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu.

“Pred približno desetimi dnevi sem se odločil, saj sem imel po Touru težave s komolcem,” je pojasnil Roglič. Kot smo že pisali, Roglič je po Touru odšel na operacijo in iz komolca so mu odstranili kamen, ki je tam ostal po padcu na pripravah na Tour de France. “Teden po operaciji je prišlo do vnetja, tako da sem moral spet na operacijo. Še vedno se nisem usedel na kolo za kronometer, tako da ne morem trenirati. Na start bi šel samo, če bi se lahko boril za zmago. Zato ne bom nastopil,” je pojasnil Roglič.

Za njim je izjemna sezona. Dobil je etapo na dirki Tirreno-Adriatico, dobil je dirko po Baskiji, pa dirko po Romandiji. Sledile so priprave na Tour de France in padec, v katerem je staknil že omenjeni kamen. Tu je še zmaga na dirki po Sloveniji, kjer je dobil dve etapi. Potem pa izjemna dirka po Franciji. Četrti v skupnem seštevku in zmagovalec zadnje gorske etape. Zdaj je vse moči usmeril v priprave na svetovno prvenstvo. Lani je osvojil srebrno medaljo v vožnji na čas, zdaj bo po Rogličevi odpovedi glavni adut v vožnji na čas Jan Tratnik. Primož Roglič pa bo vse moči usmeril v cestno dirko.

“Trasa mi ustreza, vendar pa je tako, da ko si dober, potem ti trasa ustreza, ko pa nisi, ti pač ne. Moj cilj je, da se najbolje kot le lahko pripravim na dirko,” je še dodal Roglič. Sicer pa mnogi izpostavljajo, da je trasa svetovnega prvenstva v Innsbrucku zares pisana na kožo hribolazcem, saj bodo morali kolesarji premagati skoraj pet tisoč metrov nadmorske višine. Roglič traso dobro pozna, saj si jo je ogledal že maja, zdaj pa je treniral v bližini, saj se je mudil na višinskih pripravah na Kuhtaiju. V začetku septembra bo nastopil na dirki po Veliki Britaniji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ