Specialized predstavil sedež Power za udobnejšo, a še vedno hitro vožnjo

Specialized predstavil sedež Power za udobnejšo, a še vedno hitro vožnjo
03.03.2015 AVTOR: Matej Zalar
Specializedovi kolesarji so se pritoževali nad slabimi občutki in pretokom krvi, ko so vozili v aerodinamičnem položaju. Zato je nastal Power.

Specialized Power je nastal na podlagi obsežnih raziskav pretoka krvi med daljšim kolesarjenjem. Prejšnji modeli sedežev so bili udobni med normalno vožnjo, daljša obdobja v aerodinamičnih položajih pa so kolesarjem povzročala bolečine in otrplost v spodnjih predelih.
 
Inženirji Specializeda, ki se ukvarjajo z Body Fit geometrijo, so krivca našli v rotaciji medenice med bolj agresivno vožnjo. Oprli so se na dizajn modelov Sitero in Phenom ter ženske sedeže in razvili Power Saddle, ki omogoča optimalen prenos moči, pretok krvi pa ostaja enak kot med manj intenzivno vožnjo.

 Sedež Power ima krajši nos, v zadnjem delu pa je širši od prejšnjih Specializedovih modelov in v oblikovanje sedežev vpeljuje nove trende. Zadnji del sedeža nudi mnogo boljšo oporo za kosti v zadnjici tudi po večih urah kolesarjenja. Hkrati je sedež lažji, ker je konstrukcija izdelana iz nove kombinacije karbonskih vlaken in polimerov. Na voljo je v treh različnih širinah (143mm, 155mm in 168mm) ter prilagojen za ženske in moške kolesarske entuziaste.

Na tržišču bodo dostopni modeli S-Works Power, prilagojeni zahtevam profesionalnih kolesarjev, in pa modeli Power Pro, Power Expert in Power Comp. Sedež je prestal tudi krst v pelotonu, saj ga uporablja kolesar Astane Lars Boom. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ