Športni festival v Kamniku s triatlonom za zaključek

Športni festival v Kamniku s triatlonom za zaključek
30.06.2011 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Triatlon Kamnik bo tretja prireditev iz niza Kamsport ta konec tedna v Kmaniku. Zmago brani domačinka Maruša Klemenc.

V okviru Kamsporta, združenih športno zabavnih prireditev v Kamniku, bo v nedeljo popoldne tudi Triatlon Kamnik. Prireditev ima že dolgoletno tradicijo, sicer z različnimi organizatorji, osnova je le plavanje v bazenu. Tokrat se dogajanje ne bo dotaknilo mestnega središča, na programu pa je kar pet disciplin, od štafete, triatlona za vsakogar, super sprint, lumpi triatlon, ter elitni sprint. Slednji (750 m plavanja, 17,5 km kolesarskega dela in 5 kilometrov teka, bo v dveh valovih ob 16:15 in 17:30.

Na lanskem triatlonu Kamnik 2010, ki je veljal tudi za pokal Alpe-Adria, sta zmagala Bojan Cebin in Maruša Klemenc. Slednja je tudi letos na štartnem seznamu okoli 70 predprijavljenih. Ribničan je že najhitreje plaval na kolesarskem delu pa ušel konkurentom iz Avstrije, domačinko pa po odličnem plavanju legendarna Nataša Nakrst na teku ni ujela. »Slabo. S tako formo na evropskem mladinskem prvenstvu na Irskem ne bi imela možnosti, » se je sama nase lani jezila 15-letna Kamničanka. Le kako bo letos?


Serija Trisport Tour – 3Kamnik, 3Bled in S(love)man

Vsi triatlonci in člani štafet, ki se boste udeležili (in končali) vsa tri tekmovanja pod okriljem TK Trisport (Triatlon Kamnik 3.7.2011, Triatlon Bled 17.9.2011, Loveman 18.9.2011.) boste šli v postopek žrebanja petih parov Saucony copat.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ