Spoznajte barve Tinkoff Saxa: "Tehnološko najnaprednejše ekipe" (foto)

Spoznajte barve Tinkoff Saxa: "Tehnološko najnaprednejše ekipe" (foto)
20.12.2014 AVTOR: D. Z.
Zgolj nekateri izbrani kolesarji Tinkoff Saxa so v Moskvi predstavili drese za naslednjo sezono ... Spoznajte barve Sagana, Contadorja ...

Alberto Contador, Peter Sagan, Rafal Majka … Razlogov oziroma pravih imen je dovolj, da so številni mediji potovali v Moskvo. Zdaj rusko moštvo pod vodstvom Olega Tinkova je namreč tam predstavilo nove drese za sezono 2015. Vendar pa v Rusijo niso odpotovali vsi kolesarji, ampak zgolj tisti izbranci. Conatorju, Saganu in Majki sta se pridružila še dva Rusa, in sicer Nikolaj Trusov in Pavel Brutt. Ob teh pa številni investitorji.

Tinkov, Riis, pa predstavnik banke Saxo Lars Christensen in predstavnik banke Tinkoff Oliver Hughes. Tudi Simone Toccafondi, ki je zastopal Specialized, je bil prisoten. Na dresih, ki so jih kolesarji na predstavitvi nosili, je bilo vidnih nekaj sprememb. Drese bo še naprej izdeloval Sportful, je pa jasno, da kolesarji Tinkoff Saxa ne bodo nastopali v kamuflažnih dresih, ki so jih izdelali za priprave na Kanarskih otokih. Prevladovala bo rumena barva, veliko pa bo tudi modre.

Na dresu se bosta izmenjevala napisa Tinkoff in Saxo Bank. Na sprednji strani bo s črnimi črkami pisalo Tinkoff, pod tem napisom pa bo že tradicionalen napis Saxo Bank. Zanimivo. Na desni rami bo Tinkoff pisalo v cirilici, na levi pa bo napis Saxo. Še en detajl. Na levem rokavu je lepo vidna tudi ruska zastava. Nenazadnje gre zdaj za rusko ekipo. Na sprednji strani je viden še napis Sportful in logo Specializeda.

»Vesel sem, da sem lahko del tega dogodka. Prvič se je v Rusiji zbralo pet vrhunskih kolesarjev. Vesel sem, da smo v zadnjem letu sestavili pravo sanjsko ekipo z izjemnim timskim duhom, « je sprva dejal lastnik Oleg Tinkov in nadaljeval: »Navijači z vsega sveta podpirajo to ekipo, na dresih katere sta zdaj tudi ruska zastava in napis Tinkoff v cirilici. Z izbiro kolesarjev, za katere menimo, da so najboljši in z investiranjem v nove tehnologije nam je uspelo sestaviti najmočnejšo ekipo. «

Če omenjamo drese in obenem okrepitve. Drugačen dres bo imela največja okrepitev Tinkoff Saxa pred sezono 2015. Govorimo o Petru Saganu, ki je slovaški državni prvak. Dres pa bo povsem v temu primernih barvah. Prevladovala bo bela barva z modrimi, rdečimi in tudi rumenimi pasovi. Na rokavu je vidna slovaška zastava.

»Ne gre zgolj za tehnološko najbolj napredno ekipo. Oleg nas združuje in nam daje priložnost, da se v našem poklicu še izboljšamo. Prepričani smo, da bomo v novi sezoni dokazali, da smo zares nepremagljivi, « je med drugim dejal mladi Peter Sagan, ki je do zdaj vozil za Cannondale (prej Liquigas Cannondale) in je bil trikrat zapored najboljši kolesar po točkah na dirki po Franciji. Sam pa je priznal, da si v novi sezoni želi dobiti predvsem eno izmed znamenitih enodnevnih klasik, kot so Milano- Sanremo, dirka po Flandriji, Pariz-Roubaix ...

»Vesel sem, da imamo pri Olegu vso podporo in razumevanje. Ne glede na vse, bomo v novi sezoni držali skupaj. Pripravljeni smo na leto 2015. Še nikoli nismo bili močnejši. Prepričan sem, da bodo naši kolesarji postajali še bolj popularni in da bo naša ekipa največkrat prisotna na zmagovalnih odrih, « je dejal glavni menedžer ekipe Bjarne Riis, ki je še poudaril, da so zdaj brez dvoma, vsaj kar se tehnologije tiče, najnaprednejša ekipa v kolesarski karavani.

In, kaj pravi glavni mož na cesti? Alberto Contador: »Veseli smo, da se lahko predstavimo tu v Moskvi. Čutimo podporo ruskih navijačev in naredili bomo vse, da izpolnimo njihova pričakovanja. Upamo, da bo ta predstavitev postala tradicionalna in se bomo lahko že naslednje leto spet videli. « Alberto Contador je že potrdil, da bo v naslednji sezoni nastopil tako na dirki po Italiji kot na dirki po Franciji. Cilj je seveda jasen: Dobiti obe dirki in tako postati prvi kolesar, ki bi mu to uspelo v isti sezoni po Marcu Pantaniju leta 1998. Fotogalerija s prestavitve kolesarjev pa na desni strani.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ