Štart Gira na jugu Italije, a še ni znano, kje

Štart Gira na jugu Italije, a še ni znano, kje
06.05.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Pri Mednarodni kolesarski zvezi (UCI) so včeraj potrdili osnutek koledarja za sezono 2020, ki predvideva tudi Giro v oktobru. Oglasili so se tudi prireditelji dirke, ki so razkrili nekaj več podrobnosti.

Štart letošnjega Gira, če bi potekal v originalnem majskem terminu, bi moral biti v Budimpešti, zdaj pa iz štarta na Madžarskem ne bo nič. Giro bo potekal od 3. do 25. oktobra in se bo prekrival tako z začetkom Vuelte kot z nekaterimi odmevnimi enodnevnimi klasikami, tudi Paris Roubaixom, kar je spravilo prireditelje v slabo voljo.

»V teh razmerah je bilo zelo težko oblikovati tekmovalni koledar in veseli smo, da je vsem udeležencem uspelo priti do kompromisa, po katerem vsaj približno lahko vemo, kaj nas jeseni čaka, če bo zdravstvena situacija v svetu to omogočala. Poslali smo kar nekaj alternativnih predlogov, po katerih se Giro ne bi prekrival s klasikami, a žal nismo bili uslišani,« so v sporočilu za javnost zapisali pri RCS Sportu.

Direktor Gira Mauro Vegni je za La Repubblico pojasnil, da si štart dirke želijo izvesti na jugu Italije: »Ne vemo še točno, kje bo štart, želimo si, da bi bil nekje na jugu države, a to ne pomeni nujno, da ga bo gostila Sicilija. V teh razmerah je zelo težko komunicirati z lokalnimi oblastmi, zato bomo prireditelja izbrali v naslednjih dveh tednih.«

Marsikdo si je želel, da bi pri UCI-ju izkoristili letošnjo kaotično sezono in preizkusili Giro ter Vuelto s po le dvema tednoma namesto treh, pozivi k temu se že nekaj časa pojavljajo v javnosti, a se na koncu pri krovni organizaciji za tak poizkus (najbrž tudi zaradi velikih pritiskov prirediteljev) niso odločili.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ