Štart Toura Yorkshireu prinesel milijonsko izgubo

Štart Toura Yorkshireu prinesel milijonsko izgubo
28.09.2015 AVTOR: Matej Zalar
Štart lanskega Toura v angleškem Yorkshireu je bil med gledalci velik uspeh, organizatorji pa se bolj kislo nasmihajo ob prebiranju finančnega poročila.
Podjetje Welcome to Yorkshire, ki je skrbelo za organizacijo, trženje in promocijo štarta Toura na Otoku, se v teh dneh drži za glavo. Organizacija štarta je namreč predstavljala velik finančni zalogaj, zato je podjetje projekt zaključilo v rdečih številkah.

Te sicer niso katastrofalne, Welcome to Yorkshire je izgubil dober milijon funtov, večino tega (750 000 funtov) z neprodanimi navijaškimi artikli. Vseeno je vprašljivo, kako rentabilna sploh je organizacija štarta rumene pentlje, saj ASO zahteva ogromno kotizacijo, tudi organizacijski stroški pa so nezanemarljivi. Glede na to, da je bil štart v Yorkshireu z vseh strani pohvaljen za enega najboljših v zadnjih letih, število gledalcev pa je osupnilo vse, si ni težko predstavljati, da gre drugim mestom, ki organizirajo štart, v finančnem vidiku še slabše.

Po drugi strani pa je imela regija Yorkshire kar 102 milijona funtov dobička od organizacije tridnevnega dogodka. Osupljivo je, da so lokalne oblasti pobrale ves denar, podjetje WTY pa se tudi s pomočjo lokalnih organizacij bori za finančno preživetje. 
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ