Strasser prepričljivo zmagal in spomnil na Robiča (video)

Strasser prepričljivo zmagal in spomnil na Robiča (video)
12.05.2012 AVTOR: D. Z.
Za najbojlše je dirka okoli Slovenije že končana. Največji junak je postal Christoph Strasser. Med dvojicami je zmago ponovila ekipa Bicikel.com.
Christoph Strasser je veliki junak letošnje kolesarske dirke okoli Slovenije. Avstrijec je tako prvi tujec, ki je dobil slovensko preizkušnjo. To mu je uspelo v šestem zaporednem nastopu tukaj. Tokrat je bil z naskokom najboljši. V prvi etapi je sicer zaostajal za lanskim zmagovalcem Markom Balohom, potem pa je nadaljeval v izjemnem ritmu.

S progo je opravil v enem dnevu, 16 urah in osmih minutah. Njegova povprečna hitrost je v Postojni znašala 29,6 km/h, kar je do zdaj lahko presegel samo Jure Robič. Marko Baloh je za progo porabil en dan, 18 ur, 33 minut in 30 sekund. Njegova povprečna hitrost je bila 27,9 km/h.

Tretje mesto se je precej časa nasmihalo Thomasu Ratschobu. Vendar je Švicar po prevoženih več kot tisočih kilometrih odstopil zaradi težav z dihanjem. Tako je kot tretji med posamezniki dirko končal Simon Ruff.

Najboljše čase so seveda postavili kolesarji v dvojicah. Najhitreje sta s progo tako opravila kolesarja ekipe Bicikel.com. To sta bila Tadej Blatnik in Uroš Komac. Za progo sta porabila ena dan, 14 ur, 48 minut in 30 sekund. Njuna povprečna hitrost je znašala 30,6 km/h. Za dobrih 25 minut sta premagala dvojico Šimec/Kapele.

V nadaljevanju si lahko ogledate posnetke zaključnih kilometrov na dirki. V prispevku, ki ga je za uradno spletno stran dirke okoli Slovenije naredil Blaž Oman boste spoznali Strasserja, Baloha in dvojico Blatnik/Komac.foto: www.christophstrasser.at
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ