"Super Bowl je majhna stvar v primerjavi s svetovnim prvenstvom"

"Super Bowl je majhna stvar v primerjavi s svetovnim prvenstvom"
03.02.2015 AVTOR: D. Z.
S podobnim naslovom se je začel članek v ameriškem časopisu Washington Post. Zanimivo, kajne? Vse je usmerjeno proti SP v kolesarstvu, ki bo letos v Richmondu.

V zadnjih dneh je bilo v ZDA vse osredotočeno okrog najbolj spremljanega športnega dogodka v Ameriki – Super Bowla. Avtor članka Ashley Halsey III se je na zanimiv način lotil v Ameriki zaenkrat še ne tako zelo popularne teme – svetovnega prvenstva v kolesarstvu, ki ga bo letos gostil Richmond. »Američani o kolesarstvu poznajo samo Tour, Armstronga in dopnig, « je zapisal avtor, a bil jasen.

Zapisal je, da se Američani ne zavedajo, da je Super Bowl bolj ameriški dogodek, svetovno prvenstvo v kolesarstvu pa je razširjeno po vsem svetu. »To ni majhna stvar. Organizatorji računajo, da si bo dirke pred televizijskih sprejemnikov ogledalo okrog tristo milijonov gledalcev. Super Bowl spremlja največ 115 milijonov takih gledalcev. Od tega je kar 98 odstotkov Američanov. Svetovno prvenstvo v kolesarstvu pa ne bosta gostila Los Angeles ali New York, ampak Richmond. Vse očit bodo uprte v Richmond. Tam ob cestah pričakujejo 450 tisoč gledalcev, « je še zapisal Ashley Halsey III.

»Kaj je najbolj obrabljen rek, ki ga ne moremo pozabiti? To je kot vožnja s kolesom, « je še zapisal avtor. In potem je začel s podrobnim opisom kolesarstva in dirkanja. Obenem je opisal, na kako pogumen način je do naslova svetovnega prvaka prišel Michal Kwiatkowski, ki je imel ob sebi poljsko reprezentanco, ki je vseskozi garala zanj. Obenem se je dotaknil tudi zanimive teme. Kako nekdo iz ene reprezentance pomaga kolesarju iz druge reprezentance, pa čeprav sta na SP vsah uradno tekmeca. A vse leto morda vozita v istem moštvu. Vsekakor se je avtor lotil zanimive teme, ki izpostavi kolesarstvo kot mednarodno zelo spremljan šport. Med drugim se vpraša tudi, kako bo lahko Richmond gostil tak dogodek. In odgovor je zelo preprost. Uciju so plačali sedem milijonov evrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ