Sv. Martin s ponudbo za kolesarje, pridobil status Adria Bike hotels

Sv. Martin s ponudbo za kolesarje, pridobil status Adria Bike hotels
20.06.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Spa & Sport Resort Sveti Martin je lociran v "hrvaškem cvetličnem vrtu", od Slovenije oddaljen slabih 10 kilometrov, kjer ga z gozdovi, vinogradi, sadovnjaki, njivami, potoki in z reko Muro objema čudovita narava.

S 1. januarjem 2014 je upravljanje Toplic Sv. Martin prevzela slovenska družba Istrabenz Turizem d.d., ki na obali razvaja s hotelsko verigo LifeClass Hotels & Spa. Slovensko hotelirsko znanje je doseglo pomemben mednarodni uspeh, saj je bilo v konkurenci izbrano kot najprimernejši partner za upravljanje hrvaškega kompleksa bazenov s termomineralno vodo, golf igrišča, športne dvorane in zunanjih športnih terenov, primernih za priprave športnih reprezentanc.

Za kolesarje imajo v ponudbi Bike paket MINI (od 890 kun) in Bike paket MAXI (od 2.399 kun). 
Vse informacije o ponudbi in dogajanju v Toplicah Sv. Martin so vam na voljo na spletnem mestu resorta: www.spa-sport.hr, telefonu +385 (0)40 371 111 ali elektronski pošti info@spa-sport.hr .

Medžimurje je polno gradov, avtentičnih vinskih kleti, ki jih je moč najti v samih vinogradih in po vaseh, ter cerkva in majhnih vasic. Domačini svoje domove in okolico negujejo s posebno skrbnostjo, njihova predanost je bila v letu 2006 nagrajena z nazivom “Evropska destinacija odličnosti ”.  Tradicionalne jedi in domača vina, ki prihaja iz okoliških vinskih kleti izpod medžimurskih hribov dopolnijo že tako bogato kulinarično ponudbo.

S prevzemom licence Adria Bike Hotels je usmeritev destinacije Spa & Sport Resort Sveti Martin ustrezno uredilo kolesarjem prijazno nastanitev z urejeno in varovano kolesarnico, prostorom za pranje kolesa, ponudbo s pripravljenimi kolesarskimi trasami različnih težavnosti ter seveda športno prehrano namenjeno kolesarjem oziroma aktivnim. Predvsem pri hrani se lahko pohvalijo, da uspešno sodelujejo z lokalnimi pridelovalci hrane.

Kolesarski in golf paketi resorta združujejo strast do športnih aktivnosti, rekreacijo ter užitke vode in wellnessa, ki se razteza na kar 1.800 m2 površine. V letu 2010 je hotelskemu Wellness centru hrvaška Gospodarska zbornica podelila nagrado za »najbolj luksuzni wellness center «. V masažnem centru lahko obiskovalci izbirajo med več kot tridesetimi različnimi masažami.
Svet savn navdušuje tudi s komplementarno ponudbo tušev, ledenimi jamami s sibirskim nebom, Kneipp kopelmi (vroče-mrzlih kopeli), mrzel bazen (cold dip pool) in sobo za kromoterapijo.

Center Lumbalis je v kombinaciji s ponudbo spa in športnega resorta moderen center za zdravljenje težav s hrbtenico in fizično terapijo. Termalna voda odlično dopolnjuje izjemno dobro opremljen Lumbalis center, ki je že sam po sebi sinonim za uspešno zdravljenje težav hrbtenice in lokomotornega sistema ter predstavlja edini spa & športni resort na Hrvaškem, ki težave s hrbtenico rešuje neoperativno.

Notranji bazeni se raztezajo na 1.050 m2 površine (trenutno so zaradi prenove zaprti do konca meseca septembra), četrtina je napolnjena z blagodejno termalno vodo. Gostje se lahko v notranjih bazenih razvajajo čez celo leto. Termalna voda je bogata z minerali, s svojimi blagodejnimi učinki pa navdušuje že vse od leta 1911. V tem času je namreč britansko-madžarsko podjetje 'London – Budapest' iskalo nafto, vendar je na svoje presenečenje naletelo na termalno vodo, obogateno z minerali! Glede na balneološko analizo je voda topla, močno mineralizirana ter vsebuje jod in flor. Študija mineralizacije je pokazala, da voda vsebuje visoko koncentracijo hidrogenkarbonata in natrijevega klorida. Ionska struktura vode vsebuje tudi nekaj kalcija, magnezija in sulfata, vse od njene najdbe pa se temperatura vode ni spremenila in ima med 33 in 34 stopinj Celzija. Zaradi svojih karakteristik je voda odlična za zdravljenje degenerativnih bolezni sklepov in hrbtenice (artritis, lumbargo, išias v ledvenem predelu, sindrom materničnega vratu, …). 

Zunanji bazeni kompleksa so na voljo kopalcem v poletnih mesecih, raztezajo pa se na 4.000 m2. Med drugim jih odlično dopolnjujejo vodni park, peščena plaža za otroke, gusarska ladja, vrtinci in vodni bar, tobogan, črna luknja in še mnoge druge zabavne atrakcije.


Medžimurje ponuja svojim obiskovalcem raznovrstne aktivnosti: od podkovanja konj, raftinga, jahanja konj, pa do iskanja zlata, obiska farm, kolesarjenja ter raziskovanja okolice Mure in Drave, spoznavanja tradicionalnih obrti in obiska vinskih kleti.

Gostje resorta lahko izbirajo med dvema različnima opcijama nastanitve – lahko izberejo bivanje v hotelu Golfer s štirimi zvezdicami, ki ponuja 151 modernih in odlično opremljenih sob ter 6 luksuznih apartmajev. Druga cenejša oblika nastanitve je v apartmajih Regina s štirimi zvezdicami. V ponudbi je 69 standardnih apartmajev (2 ali 3 osebe) in 29 družinskih (4 – 5 oseb).

Za kolesarje imajo v ponudbi Bike paket MINI (od 890 kun) in Bike paket MAXI (od 2.399 kun).
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ