Svetovni prvak kaže svoje barve (foto in video)

Svetovni prvak kaže svoje barve (foto in video)
21.01.2013 AVTOR: D. Z.
Koliko mu pomeni naslov svetovnega prvaka, je Philippe Gilbert pokazal s fotografijo na svojem twitterju. Mavrične barve ima zdaj tudi na nogi ...

Philippe Gilbert je eden izmed najboljših kolesarje za enodnevne klasike. Lani pa mu je uspelo zmagati tudi na svetovnem prvenstvu. Že pred dirko je bil prvi favorit, to pa je dokazal, ko je konkurenco napadel, tam, kjer so vsi vedeli, da bo poskusil z napadom – v zadnjem krogu na vzponu na Cauberg.

Slediti mu ni mogel nihče več in Gilbert se je lahko veselil zaslužene zmage, obenem pa tudi prestižne mavrične majice, ki jo bo nosil vse do svetovnega prvenstva 2013. Pri moštvu BMC so tudi njegovo kolo, ki ga lahko vidite v fotogaleriji, pobarvali nekoliko drugače, tako da so lepo vidne barve svetovnega prvaka.

A Gilbert očitno ne bo nosil samo majice, po kateri ga bodo vsi poznali. Pred dnevi je na svojem twitterju objavil fotografijo, ki si jo lahko tudi sami ogledate. Na nogi so lepo vidne barve svetovnega prvaka. Belgijski mediji so že ugibali, če si je Gilbert to mavrico zares vtetoviral, ali pa gre zgolj za šalo.

Vsekakor gre za zanimivo potezo 30-letnega člana moštva BMC in zmagovalca klasik, kot so Amstel Gold Race, Valonska puščica, Liege-Bastogne-Liege, dirka po Lombardiji … in tudi, kot že omenjeno, svetovnega prvenstva. Prav zaključek te dirke, ki je potekala v nizozemskem Limburgu, natančneje v Valkenburgu, si lahko ogledate v nadaljevanju.

Medtem pa vam v fotogaleriji ponujamo fotografije Philippea Gilberta v novi majici. To je prvič zares »preizkusil « in tudi predstavil na 51 kilometrov dolgi dirki People's Choice Classic, ki velja za nekakšno ogrevanje pred dirko Svetovnega koledarja Santos Tour Down Under v Avstraliji. Gilbert je dirko končal na 69. mestu, v sprintu pa se je zmage veselil Andre Greipel.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ