Svetovni prvak spet nepremagljiv v Baskiji

Svetovni prvak spet nepremagljiv v Baskiji
29.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: QuickStep

Na klasiki v San Sebastianu je bil še tretjič v karieri najboljši svetovni prvak Remco Evenepoel, ki je v šprintu ugnal Pella Bilbaa in potrdil dobro formo pred SP.

Klasika v San Sebastianu vsako leto privabi kolesarje, ki so Tour končali v dobri formi in tiste, ki se pripravljajo na jesenske izzive, letos pa je bila še generalka pred svetovnim prvenstvom, ki bo že prihodnjo nedeljo v Glasgowu.

Očitno je, da je svetovni prvak Remco Evenepoel dobro pripravljen na obrambo mavrične majice. Dirka je potekala povsem po njegovih taktik, z napadi je začel že več kot 60 kilometrov do cilja, najprej pa mu je lahko sledil le Aleksandr Vlasov. Ko je njuna prednost že narasla na več kot 20 sekund, ju je z zadnjimi močmi ujel še Pello Bilbao, trojka pa je nato složno nadaljevala z dirko.

V pelotonu sloge pri lovu ni bilo in jasno je bilo, da bodo vodilni trije odločili o zmagi na baskovski klasiki. Na zadnjem vzponu sta se Evenepoel in Bilbao uspela otresti Vlasova, ki ju niti na spustu ni uspel ujeti, tako da sta se na ciljni ravnini v San Sebastianu Belgijec in Španec v šprintu pomerila za zmago.

Remco zdaj postaja še šprinter

Čeprav je bil na papirju Bilbao boljši šprinter, je bil tokrat Remco močnejši in tudi bolj spreten. Šprint je namreč začel v zavetrju Baska iz Bahrain Victoriousa in na koncu prepričljivo slavil, v njegovih nogah je bilo dovolj dinamita.

Remco je tako še tretjič dobil poletno klasiko in je zdaj rekorder dirke v San Sebastianu. Z zmago je potrdil odlično formo, ki jo bo v Glasgowu poizkušal pretopiti v še en naslov svetovnega prvaka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ