Sylvain Chavanel ponovil uspeh, Blaž Jarc 23. (foto)

Sylvain Chavanel ponovil uspeh, Blaž Jarc 23. (foto)
28.03.2013 AVTOR: D. Z.
S končno zmago Sylvaina Chavanela se je končala dirka Trije dnevi De Panne. Blaž Jarc jo je končal na 23. mestu. Dopoldanska etapa je pripadla Alexandru Kristoffu.
Dopoldne najprej sprinterska etapa
Dopoldanska etapa, ki je potekala v De Pannu je bil dolga slabih 113 kilometrov. Zaznamovali so jo ubežniki Downing, Terpstra, Troyer, Eeckhout in Canhaecke. 25 kilometrov pred ciljem je njihova prednost znašala vsega 40 sekund, potem pa so v ozadju tempo pričeli narekovati kolesarji moštva FDJ, ki so branili majico vodilnega v skupnem seštevku. To je nosil Arnaud Demare.

Ubežnike so ujeli samo štiri kilometre pred ciljem in takrat je postalo dokončno jasno, da bo zmagovalec odločen po ciljnem sprintu glavnine. Sicer sta napadla še Van Keirsbulck in Vermote, vendar pa nista bila uspešna. In tempo so pričeli narekovati že sprinterski vlaki. V najvidnejših vlogah vlaka Orice GreenEdgea in Lotto Belisola.

V zaključku pa so se v ospredje postavili člani Argos Shimana. V zadnja dva zavoja pa je najboljše pripeljala ekipa Katjuše, tako da je Alexander Kristoff prišel do ugodnega položaja za sprint. In tega ni izpustil iz rok. Veselil se je etapne zmage, premagal pa je dva Italijana Sacho Modola in Elio Vivianija. Kristoff je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Na startu pa se pričakovano nista pojavila Tom Boonen in Peter Sagan. Oba sta dirko izkoristila za dodatno prilagajanje na »kocke «, obenem pa se zdaj želita spočiti pred nedeljsko klasiko – dirko po Flandriji.

Popoldne Chavanelov šov v vožnji na čas
Popoldne so morali kolesarji prevoziti še nekaj manj kot 15 kilometrov dolgo posamično vožnjo na čas. Ta je tudi določila končnega zmagovalca. In to je postal že lanski junak Sylvain Chavanel, ki je dobil kronometer. Progo je premagal v 18 minutah in treh sekundah, kar je bilo kar 19 sekund hitreje od drugega Antona Vorobjeva in 21 od Lieuweja Westro.

Sledili so še Le Bon, Terpstra, Kristoff, Dumoulin, Mouris, Durbridge, Van Keirsbulck … Blaž Jarc je kronometer končal na 45. mestu. Zaostal pa je za minuto in 36 sekund. Kristjan Koren je odstopil že pred dopoldansko etapo, Gregor Gazvoda in Luka Mezgec pa nista startala na popoldanskem kronometru. V skupnem seštevku je Chavanel dirko končal 22 sekund pred Kristoffom in 31 pred Terpstro. Blaž Jarc je z zaostankom minute in 45 sekund zasedel 23. mesto.

Trije dnevi De Panne, končni vrstni red
1. Sylvain Chavanel (Fra) Omega Pharma Quick Step 12:34:28
2. Alexander Kristoff (Nor) Katjuša 0:22
3. Niki Terpstra (Niz) Omega Pharma Quick Step 0:31
4. Johan Le Bon (Fra) FDJ 0:32
5. Lieuwe Westra (Niz) Vacansoleil DCM Pro Cycling Team 0:38
6. Tom Dumoulin (Niz) Team Argos Shimano 0:51
7. Luke Durbridge (Avs) Orica GreenEdge 0:52
8. David Boucher (Fra) FDJ 0:57
9. Guillaume Van Keirsbulck (Bel) Omega Pharma Quick Step 0:58
10. Mark Cavendish (VB) Omega Pharma Quick Step 1:06
23. Blaž Jarc (Slo) Team NetApp Endura 1:45

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ