Taaramae: Ta zmaga mi veliko pomeni

Taaramae: Ta zmaga mi veliko pomeni
18.06.2016 AVTOR: D. Z.
"Nisem še v najboljši formi," je med drugim dejal zmagovalec kraljevske etape dirke po Sloveniji Rein Taaramae. Več pa v krajšem intervjuju.

Ste pričakovali tak razplet, da boste tako premočni?
V bistvu ja. Giro se je šele nedavno končal. Po Giru sem ostal resen. Treniral sem. Do zdaj sem imel vsega en dan počitka. Vendar pa sem tokrat imel težave. Na zadnjem spustu se mi je pokvarilo kolo in sem ga moral kar dvakrat zamenjati. Zato se je bilo težko vrniti. Vendar sem se zares dobro počutil in ves čas sem vedel, da mi lahko uspe.

Kdaj ste izvedli odločilno potezo?

Kilometer in pol pred ciljem. Težava je v tem, da je bil z mano mladi kolesar Jack Haig. Ne poznam ga. Nisem vedel, kaj lahko od njega pričakujem. Potem pa je vendarle popustil. Najprej za en meter, potem se je razlika povečala. Takoj, ko je rahlo popustil, sem vedel, da je etapa moja.

Vas je strmina v zaključku presenetila?
Seveda. Povsem. Bilo je res strmo. Včeraj zvečer smo celo zamenjali prestave na kolesu. Imel sem lažje prestave, a vseeno ni bilo dovolj. Ta del je bil zares strm.

Kaj vam pomeni ta zmaga?
Te dirke sem se zares veselil, saj imam rad nove izzive. Na tej dirki pa še nisem nastopil. Zato mi ta zmaga veliko pomeni. Zdaj imam etapno zmago, a moj cilj je zmaga v skupnem seštevku.

Kronometer bo odločilen. Ste dovolj močni?
Ničesar nočem napovedovati. Lahko pride do kakšnega presenečenja. Vendar pa je sobotna etapa še bolj pisana meni na kožo kot je bila ta na Golte.

Prevoziti 217 kilometrov na tako visoki ravni. Je to lažje, ker je za vami Giro?
Seveda. Že na začetku sem bil vesel, da je bila etapa tako dolga, saj je to pomenilo, da je bil Giro idealna priprava za to dirko. Giro je bil zame praktično pripravljalna dirka za dirko po Sloveniji.

Ampak, na Giru ste tudi dobili etapo?
Giro je nekaj posebnega. Legendarna. Že kot mladenič sem sanjal, da bi dobil Giro. Ampak, ta zmaga tukaj mi tudi ogromno pomeni.

Je to tisti stari Taaramae, ki se je leta 2011 na dirki po Franciji boril za belo majico s Pierrom Rollandom?
Upam. Vsekakor sem lahko še boljši. Pošteno povedano, nisem še v najboljši formi. Niti na Giru še nisem bil. Imam še dva kilograma preveč. Če izgubim še to, potem sem lahko še boljši.

Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ