Tadej Pogačar o Predmeji: Pričakujem veliko selekcijo

Tadej Pogačar o Predmeji: Pričakujem veliko selekcijo
18.06.2019 AVTOR: DZ

Prejšnji teden sta si Tadej Pogačar in Jan Polanc v družbi še nekaterih kolesarjev ogledala Predmejo. "Ta klanec se lahko že primerja z Vršičem in Krvavcem," je Pogačar dejal po ogledu klanca.

"Ta četrta etapa je zagotovo kraljevska. Klanec je res težek. Pričakujem kar veliko selekcijo. Tudi, če bo tako vroče, kot zdaj, saj vročina še dodatno vpliva na vse," je po ogledu trase četrte etape dirke po Sloveniji dejal Tadej Pogačar. Skupaj z Janom Polancem, Kristijanom Hočevarjem, Urško Žigart, Robijem Jenkom in Žigo Ručigajem si je prejšnji teden ogledal kraljevsko etapo, ki bo na sporedu v soboto.

Vzpon na Predmejo je letos najtežji klanec. Organizator je v uradni predstavitvi zapisal, da gre za 9 km dolg klanec z osem odstotnim povprečnim naklonom. "Glede na številke, glede na to, kar sem prevozil, se lahko naredi razliko," je potrdil Pogačar. A vendar ne verjame, da bi lahko kdo napadel na Predmejo in potem sam v ospredju zdržal tudi naslednjih več kot kilometrov vse do cilja v Ajdovščini:

"Ta klanec se lahko že primerja z Vršičem in Krvavcem. Morda je malenkost krajši in bolj položen, ampak na koncu kolesarji naredijo težko dirko. Mislim, da bo kar zahtevna etapo. Sicer lahko pride na cilj kakšen posameznik, a napovedujem prihod na cilj manjše skupine. Morda pet, morda deset, 15 kolesarjev. Odvisno bo od interesa kolesarjev. Mislim, da se lahko marsikaj zgodi."

To pa pomeni, da bi lahko letos na dirki po Sloveniji zmagovalca odločale sekunde, morda celo bonifikacije. "Bonifikacijske sekunde bodo zagotovo še kako pomembne. Vse tri gorske etape se zaključijo na ravnini, tako da bo treba iskati sekunde morda tudi na letečih ciljih, potem pa še na ciljih."

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ