Tadej Pogačar prihaja z močno zasedbo

Tadej Pogačar prihaja z močno zasedbo
07.06.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz UAE Team Emirates so razkrili imena kolesarjev, ki bodo skupaj s Tadejem Pogačarjem in Janom Polancem nastopili na dirki po Sloveniji.

Tadej Pogačar. Zmagovalec dirke po Franciji in najuspešnejši kolesar prvega dela sezone bo vsekakor z naskokom največji zvezdnik dirke po Sloveniji. Na tej preizkušnji je do zdaj še vedno nastopil in zdaj napada zmago.

Ob sebi pa bo imel izjemno ekipo. Jan Polanc je bil na tej dirki že med najboljšimi, poleg tega bosta Pogačarja podpirala že zmagovalca slovenske preizkušnje. Diego Ulissi je to dirko dobil še dvakrat in je tudi aktualni zmagovalec. Tu je še Rafal Majka. Tu bo še nekdanji evropski prvak Matteo Trentin, pa Rui Oliveira in Vegard Stake Laengen. Vsekakor zelo močna zasedba, ki jo bosta vodila Andrej Hauptman in Manuele Mori.

"Zares se veselim vrnitve na dirko po Sloveniji. Dirkal bom proti prijateljem, nekdanjim kolegom in zares bo lepo dirkati na domačih, poznanih cestah. Lepo bo ob podpori domačih navijačev. To je zanimivo obdobje za slovensko kolesarstvo in zagotovo se lahko veselimo odlične dirke. Mislim, da je naša ekipa zelo močna in se lahko borimo za zmago," je dejal Pogačar.

Letos je dobil UAE Tour, Tirreno-Adriatico in Liege-Bastogne-Liege. Bil pa je tudi tretji na dirki po Baskiji. Zdaj se vrača po višinskih pripravah in ogledu nekaterih etap dirke po Franciji, ki bo osrednji cilj letošnje sezone. Dirka po Sloveniji se začne v sredo, 9. junija in konča v nedeljo, 13. junija. Dirka po Franciji pa se bo začela 26. junija.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ