Tadej Pogačar: "Hotel sem rumeno majico"

Tadej Pogačar: "Hotel sem rumeno majico"
11.03.2018 AVTOR: D. Z.
"V trenutku ko sva se borila za etapno zmago sem mislil bolj za majico kot na zmago," pravi slovenski junak Istrske pomladi Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je kraljevsko etapo na dirki Istrska pomlad končal na drugem mestu. Bil je zelo blizu zmage, a na koncu je moral priznati premoč Marcu Hirschiju. Tu je pogovor s Pogačarjem, sicer članom moštva Ljubljana Gusto Xaurum.

Kako ste doživeli drugo etapo?
“Celotno dirko smo imeli pod kontorlo. Vozili smo se skupaj. Fantje so me pripljali na odlično pozicijo do klanca. Na klanec pa je bil ritem tak, da se skupina ni razbila. Zato sem v zadnjem kilometru ali nekaj manj napadel. Sledil mi je lahko samo še Hirschi in me odsprintal v boju za zmago.

Ste morda naredili kakšno napako?
“Morda bi bilo drugače, če bi napadel že nekoliko prej, da bi razredčil skupino. Ampak, nisem bil prepričan, kako dobri so drugi. Tudi sam vase nisem bil najbolj prepričan, saj je bil tu prvič cilj. Lahko bi se kaj popravilo.

Na koncu sta narekovali tudi ritem??
“Hotel sem rumeno majico, ampak razlike so bile premajhne. V trenutku, ko sva se borila za etapno zmago sem mislil bolj za majico kot na zmago. ”??

Zdaj ste tretji v skupnem seštevku. Za vami je odličen dan.
? “Dan je bil res izjemen. Vseskozi sem se počutil dobro, pred startom, med samo dirko, pod klancem sem vedel, da bodo noge prave in res so bile. Na klanec je šlo odlično.

Ste zadovoljni z doseženim?
“Sem zadovoljen. Dal sem vse od sebe, tako da zdaj samo še z glavo naprej.

Najprej pa je tu zadnja etapa. Očitno sprinterska. Bi lahko prišlo do sprememb v skupnem seštevku?
“Zadnji dan je ravna etapa, tako da mislim, da ne bo prišlo do sprememb v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ