Tadej Pogačar: Imamo zeleno majico, kar pomeni, da jo bomo branili

Tadej Pogačar: Imamo zeleno majico, kar pomeni, da jo bomo branili
22.06.2019 AVTOR: DZ; foto: Tour of Slovenia / Sportida

Tadej Pogačar je v etapi do Idrije ubranil belo majico najboljšega med mladimi. Pred kolesarji pa je zdaj kraljevska etapa. Kaj lahko pričakujemo od mladega kolesarja moštva UAE Team Emirates?

Pogačar o zaključku 3. etape: Imeli smo načrt, da napademo v zadnjem kilometru vzpona, ampak se nisem najbolje počutil, da bi sam napadel. Sem pa videl, da je Ulissi spet dober, tako da sva se dogovorila, da on napade. Vlasovu, ki mu je sledil, pa sam nisem mogel slediti. Mislil sem, da bo Chaves ujel na tempo, ampak tudi on ni mogel, tako da sem se poskusil preseliti do Ulissija na vrhu klanca, ampak nisem imel moči za po ravnem.

Pogačar o Chavesu in lovlnjenju: Takoj sem videl, da Chaves ne more in sem dal vse od sebe, da bi pobegnil in mi je uspelo. V ospredju pa sta bila Vlasov in Ulissi močna, tako da nisem mogel narediti take razlike do Chavesa. Potem so me po ravnini ujeli.

Pogačar o sprintu za peto mesto: Iz ozadja so me ujeli. Potem pa čakanje na cilj in kontroliranje, da se v tisti skupini nihče ne odpelje. V sprintu sem bil potem tretji, oziroma na koncu peti. Za nas je to super dan. Imamo zeleno majico in bomo to branili jutri in pojutrišnjem.

Pogačar o kraljevski etapi: Jutri je najtežja etapa. Imamo zeleno majico, kar pomeni, da jo bomo branili, in jaz upam, da nam uspe. Morda tudi sam pridobim kakšno mesto ,vendar bomo videli, kako se bo jutri odvijalo in kako dober bo Ulissi.

Pogačar o pripravljenosti:
Mislim, da je vsak dan boljše.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ