Tadej Pogačar: Lani je bilo manj stresno

Tadej Pogačar: Lani je bilo manj stresno
17.07.2021 AVTOR: DZ, foto:Sirotti

“Ne vem, kaj je bilo težje. Težko primerjam. Lani je bilo manj stresno. Letos sem imel dva tedna rumeno majico. Podelitve, novinarske konference so bile vsak dan,” je na novinarski konferenci po kronometru dejal veliki zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar:

“Letos je bilo težje izven kolesa. Ampak, na koncu je bilo na obeh dirkah zelo težko zmagati.” Tadej Pogačar je na današnji vožnji na čas potrdil končno zmago na dirki po Franciji. Jutri ga čaka slavnostna vožnja v Pariz. Osvojil je tako rumeno majico, kot tudi belo in pikčasto. S tem je ponovil lanski uspeh. Po predzadnji etapi pa zmagovalca kot običajno čaka daljša novinarska konferenca.

Če mu je bilo lani vse to nekoliko prihranjeno, saj je rumeno majico prevzel predzadnji dan, se je z mediji tokrat soočal dnevno. Pravzaprav skozi celotno sezono. “Večkrat so me vprašali, če se je kaj spremenilo, vendar se ni. Nekaj več je novinarjev. Več je medijev. Vse več in več enih in istih vprašanj. Počutiš se vse bolj domače, vse ostalo pa je isto.”

Na koncu si je privozil kar 5:20 prednosti pred Jonasom Vingegaardom. Novinarji so ga tudi vprašali, če bi morda lahko zmagal še z večjo prednostjo: “Mislim, da ne. Mislim, da sem pokazal svoj maksimum. Zelo sem bil vesel, ker sem dobil dve etapi v Pirenejih. Odkrito, poskušal sem že predtem napasti, vendar nisem mogel. Na koncu je bilo dovolj za etapno zmago. Naredil sem, kar sem lahko. Pokazal svoj maksimum, kar naredim vedno in to je bilo dovolj.”

Na kronometer je prišel tudi Allan Peiper. Eden izmed tistih, ki je bil ob Pogačarju že vse od njegovega prihoda v UAE. “Bilo je kar čustveno na startu. Zelo sem bil vesel, da sem ga videl po nekaj mesecih. Allana sem prvič spoznal na skupnih pripravah pred tremi leti in z njim sem nastopil na zame prvi dirki v Avstraliji. Res lepa izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabil,” je dejal Pogačar:

“Je zelo prijazen športni direktor. Od takrat se dobro razumeva. Veliko me je naučil. O življenji in o kolesarstvu.” Pogačar pa časa za počitek ne bo imel. Že v ponedeljek bo z reprezentaco odletel v Tokio na olimpijske igre. V soboto ga čaka cestan preizkušnja. Ta bo izjemno zahtevna in na kožo pisana hribolazcem. Wout Van Aert je že dejal, da bo imel tisti, ki bo lahko sledil Pogačarju lepe možnosti za osvojitev medalje.

“Tokio se hitro približuje. Prav veliko časa za regeneracijo ne bo. Tu je še jet-leg. Na Japonskem je zelo vroče in pa še vlaga je velika. Tja odhajam po nove izkušnje in zelo motiviran, saj gre vendarle za olimpijske igre, ki so vsake štiri oziroma pet let. Izkoristil bom vse skupaj in poskušal dirkati na zmago.” Najprej pa ga čaka slavnostna pot do Pariza.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ