Tadej Pogačar: Prek Roubaixa proti Baskiji, klasikam, Romandiji ...

Tadej Pogačar: Prek Roubaixa proti Baskiji, klasikam, Romandiji ...
21.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tadej Pogačar se po izjemni zmagi na dirki po Algarveju pripravlja na nadaljevanje sezone. Naslednja dirka? VN Miguela Induraina in zatem naporen urnik za kolesarja moštva UAE Team Emirates.

"Po Algarveju je bilo kar veliko časa, ko se sploh še nisem zavedal, kaj mi je uspelo doseči."
Tadej Pogačar
Mladenič z blestečim uvodom
Dirka po Algarveju, ki jo je Tadej Pogačar pri zgolj 20 letih prepričljivo dobil se je končala 24. februarja. Od takrat oziroma od nastopa na dirki Strade Bianche je Pogačar doma. Zdaj se resno pripravlja na nadaljevanje sezone. "Po Algarveju je bilo kar veliko časa, ko se sploh še nisem zavedal, kaj mi je uspelo doseči. Zdaj pa že na stara pota. Treniram," je dejal Tadej Pogačar. Mudi se v domačih krajih, Sloveniji.

V Roubaixu
Le za en dan je odpotoval v Roubaix. A ne na ogled trase znamenite klasike s tlakovanimi odseki. "Bil sem na velodromu v Roubaixu, kjer smo popravljali pozicijo na kolesu za kronometer. Najprej smo se ogreli, potem pa sem opravil interval pri 45 kilometrih na uro. Tam smo pogledali, s kakšno močjo sem poganjal. Potem so mi spremenili pozicijo in z istimi intervali smo videli, kaj je najboljše," je pojasnil Pogačar in dodal: "Prav veliko pozicije nisem spremninjal. Zdi se mi, da sem zdaj bolj aerodinamičen."

Aprila Baskija in Romandija
Sicer pa se je v Belgiji mudil vsega eno dopoldne. Zdaj resno trenira. Če je bil marec z izjemo dirke Strade Bianche tekmovalno neaktiven, bo april toliko bolj. Začel bo z enodnevno dirko za VN Miguela Induraina. Ta bo na sporedu 6. aprila. Zmago bo branil Alejandro Valverde. Sledil bo nastop na dirki po Baskiji, ki jo je lani na izjemen način dobil Primož Roglič, letos pa Roglič zaradi drugačnega programa dirk zmage ne bo branil.

Valonska puščica in Liege
Potem se bo Pogačar preizkusil tudi na dveh znamenitih klasikah. Najprej na Valonski puščici, potem pa še na Liege-Bastogne-Liege. Takoj zatem bo dirkal še na dirki po Romandiji, na kateri bo zmago branil Primož Roglič. Glavni Pogačarjev cilj pa je dirka po Kaliforniji. "Časa je še kar nekaj, a za take dirke se je treba kar pripravljati, tako da treniram na polno."

Vrnil se bo tudi na dirko po Sloveniji
"Že na dirki za veliko nagrada Miguela Induraina bom videl, kako dober sem. Baskija bo predstavljala že dober trening. Na prvih dirkah ne bodo dirkali name, na dirki po Kaliforniji pa bi se lahko zgodilo, da bom kapetan. Za pripravljenost me ne skrbi," je še dejal Pogačar. Po vrnitvi iz Kalifornije se b posvetil pripravam na dirko po Sloveniji. Še predtem bo nastopil na enodnevni dirki v Luganu. Po državnem prvenstvu pa bo sledil tudi počitek.
"Na prvih dirkah ne bodo dirkali name, na dirki po Kaliforniji pa bi se lahko zgodilo, da bom kapetan. Za pripravljenost me ne skrbi."
Tadej Pogačar

Tadej Pogačar, okvirni program dirk
6. april: VN Miguela Induraina, 1.1
8. april – 13. april: dirka po Baskiji, 2.UWT
24. april: Valonska puščica, 1.UWT
28. april: Liege-Bastogne-Liege, 1.UWT
30. april – 5. maj: dirka po Romandiji, 2.UWT
12. maj – 18. maj: dirka po Kaliforniji, 2.UWT
9. junij: VN Lugana, 1.1
19. junij – 23. junij: dirka po Sloveniji, 2.HC

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ