Tadej Pogačar: Verjetno bo cilj braniti naslov

Tadej Pogačar: Verjetno bo cilj braniti naslov
06.11.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Trasa dirke po Franciji 2021. Kako jo vidi aktualni zmagovalec Tadej Pogačar? "Zdi se mi bolj tradicionalna kot letošnja izvedba."

"Upam, da bom na startu. Ciljam na to, da bom naslednje leto za Tour v najboljši formi."
Tadej Pogačar


Tadej Pogačar je že za organizatorja dirke po Franciji takoj po predstavitvi trase v nedeljo povedal nekaj o predstavljeni trasi. Spregovoril pa je tudi za TV Slovenija in o trasi 2021 med drugim dejal:

"Dirka po Franciji 2021 se mi zdi malo bolj tradicionalna kot letošnja izvedba z začetkom v Bretaniji. Tam se je tudi začel Tour de l’Avenir in tam sem bil pri starejših mladincih tretji na evropskem prvenstvu. Pokrajino približno poznam in vem, da bo zelo težek uvodni teden."

Seveda pa je to zgolj začetek. Vsekakor zanimiv teden, a najtežje etape bodo še pred kolesarji. Že v prvem tednu pa tudi prva vožnja na čas: "Potem vedno težje etape proti Alpam. Pireneji, Andora, tako da bo zelo pestro z dvema kronometroma. Bo zelo težka, ampak na koncu kolesarji naredijo dirko."Šest bo gorskih etap, samo tri pa se bodo končale na vrhu vzponov. Direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme je poudaril, da zato, ker kolesarji vedno bolj pogosto v etapah, ki se končajo na vrhu vzponov z odločilnimi napadi čakajo do zadnjih metrov."

"Kar nekaj jih je zelo težkih gorskih, ampak ne bi rad izpostavil samo ene, ker moraš biti na Touru vedno pripravljen tudi na ravnisnkih etapah, tu so padci. Vedno moraš biti pripravljen in skoncentriran vseh 21 dni," pa je dejal Pogačar in potrdil, da je Tour nepredvidljiv:

"Priložnosti za napad se pojavljajo skozi celo dirko. Ni zaradi trase, bolj zaradi spleta okoliščin, kdo narekuje tempo, kdo dovoli nekomu, da napada. Koliko si v zaostanku. Na vsaki dirki so priložnosti za napad."

Vseeno pa se je po predstavitvi največ govorilo o 11. etapi. Ta bo kolesarje kar dvakrat popeljala čez Mont Ventoux. "Res je legendaren vzpon na Ventoux. Nikoli ga še nisem prevozil, tako da ga bom naslednje leto večkrat, na dirki dvakrat. V preteklih letih smo na tem vzponu videli velike bitke, tako da se veselim te etape."

In, seveda še glavno vprašanje. Bo Tadej Pogačar nastopil na naslednji dirki po Franciji in tam branil izjemno zmago? "Verjetno bo cilj braniti naslov. Že dolgo nisem vozil številke ena. To bo res nekaj izjemnega. Ne vem, komaj čakam. Res bo super spet biti na startu. Upam, da bom na startu. Ciljam na to, da bom naslednje leto za Tour v najboljši formi."Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ