Tadej Pogačar: Vesel in ponosen, da sem zmagal

Tadej Pogačar: Vesel in ponosen, da sem zmagal
14.06.2021 AVTOR: DZ, foto: Sportida / Vid Ponikvar

"Res neverjetno. Ne vem, če sem že kdaj užival na katerikoli drugi dirki, kot sem ta teden," je med drugim za RTV Slovenija po zmagi na dirki po Sloveniji dejal Tadej Pogačar.

"Res vsaka etapa, vsaka vas. Vsi so prišli ob progo in meni je bilo res lepo se voziti po naših koncih," je bil ob hitrem pogledu na premaganih pet etap na dirki po Sloveniji navdušen Tadej Pogačar. Prepričljivi zmagovalec dirke po Sloveniji. Tudi enkrat njegova zmaga ni bila ogrožena.

V zadnji etapi pa je z močno ekipo brez težav zeleno majico pripeljal do Novega mesta. "Če bi bilo manj vetra v glavo, bi bilo še lepše. Ampak, zelo lepa trasa, zelo lepa dirka. Zaključna etapa. Sprint. Mi smo zadovoljni, smo uživali. Mislim, da vsi kolesarji, vse osebje iz ekipe smo se imeli res lepo, ker smo res uživali v tej lepi Sloveniji in smo veseli," je še povedal za RTV Slovenija, ki je vsak dan prenašala dve uri dirke.



Tako kot Eurosport, le da je bilo na slovenski televiziji vsak dan tudi deset minut studia. Pogačar je na dirki po Sloveniji nastopil četrtič. V prvih treh poskusih je vedno osvojil belo majico najboljšega med mladimi, tokrat je stopil stopničko više: "Mi kar zelo veliko pomeni. V prvih treh letih sem bil vedno blizu prvih treh, vendar nikoli mi ni uspelo. Vedno sem osvojil belo majico. Letos končno zelena in res sem vesel, saj mi je bila ta dirka od malega pri srcu. Je le ena prvih dirk, ki sem jih začel tudi v živo spremljati."

In, kam bi uvrstil to zmago? Nenazadnje je zmagovalec dirke po Franciji, pa dirk, kot so UAE Tour, Tirreno-Adriatico, klasike Liege-Bastogne-Liege … "Kar visoko. Je le domača dirka. Zmaga na tej lepi dirki. Res sem vesel in ponosen, da sem zmagal. Ne vem, kam točno bi jo umestil. Vsaka zmaga ima svojo posebno zgodbo." Zgodbo, ki si jo bo zapomnil po ogromnem številu navijačev.

Kolesarstvo je vse številčnejšim Slovencev vse bliže. "Lepo število gledalcev. Lepo je videti, da se stvari postavljajo na svoje noge po takemu letu, kot smo ga doživeli. Upam, da se bo tako nadaljevalo. Da bodo ljudje lahko šli povsod. Brez mask. Upam, da se bo nadaljevalo," je še povedal za TV Slovenija.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ