Team Colombia se zaradi pomanjkanja denarja poslavlja

Team Colombia se zaradi pomanjkanja denarja poslavlja
15.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Edina južnoameriška prokontinentalna ekipa ni našla novega sponzorja za prihodnjo sezono, zato se njihova zgodba zaključuje.
Team Colombia-Coldeportes, kot se glasi polno ime ekipe, je bila odvisna od sponzorskega denarja, ki ga je zagotavljalo kolumbijsko ministrstvo za šport. V prihodnji sezoni tega denarja ne bo več, po besedah vodilnih mož ekipe pa so za to izvedeli šele pred nekaj dnevi.

"Seveda smo razočarani, saj smo s trdim delom skozi leta uspeli opozoriti ljudi nase. V zadnjih sezonah smo postali znani po napadalnem dirkanju, v WorldTour je prestopilo nekaj naših kolesarjev. Žal mi je, da se naš projekt zaključuje, še preden bi kolumbijsko ekipo uspeli spet pripeljati na Tour. Mislim, da bi se to zgodilo že zelo kmalu, a tako pač je," je dodal generalni menedžer ekipe Claudio Corti. 

Iz ekipe Kolumbije je med najboljše prestopilo nekaj znanih imen, med drugim Esteban Chaves, Jarlinson Pantano in Darwin Atapuma. Za njihove kolesarje je ekipa pomenila nekakšno izložbeno okno v svet ministrstvo za šport pa se je očitno odločilo, da za njihov vložek niso dobili dovolj prepoznavnosti. Tako se na neslaven način končuje še ena kolesarska zgodba. 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ