The Lumineer - v krmilno oporo vgrajena kolesarska svetilka (video)

The Lumineer - v krmilno oporo vgrajena kolesarska svetilka (video)
09.05.2016 AVTOR: Matej Zalar
Luči na kolesu so marsikdaj nujne, a so lahko hkrati tudi izjemno nepripravne, vaba za tatove in grd dodatek k vašemu kolesu. Lumineer odpravlja vse omenjene težave.

Kolesarske svetilke so nujne predvsem pri uporabnikih, ki se s kolesom prevažajo na delovno mesto in domov ali po drugih opravkih, pri tem pa jih večkrat lahko ujame noč. Pri klasičnih svetilkah nastane problem, ker jih lahko pozabimo doma, lahko pa jo pozabimo na krmilu in v tem primeru imamo zelo lepe možnosti, da je ne bomo videli nikoli več. 

Britanski oblikovalec Surabhi Venkata je zato razvil luč Lumineer, ki je vgrajena v krmilno oporo kolesa. V osnovi gre za aluminijastor krmilno oporo, ki nadomesti vaš že obstoječ kos kolesarske opreme, vgrajeno pa ima vodoodporno LED svetilko na svojem prednjem delu.

Kot svetilke lahko prilagajamo, svetilko pa poganjajo snemljive baterije, ki jih polnimo preko USB kabla. Eno polnjenje naj bi zadostovalo za štiri ure neprekinjenega svetenja, 15 ur utripanja ali 70 ur v stanju minimalnega delovanja. Venkata je sredstva zbiral preko Kickstarterja, krmilna opora z vgrajeno lučjo pa je stala 50 funtov, kar je dobrih 63 evrov. V kampanji so za več kot dvakrat presegli zastavljeno vsoto zbranega denarja, zato se bo proizvodnja luči zagotovo začela, do konca leta pa naj bi jih lahko ugledali tudi v redni prodaji.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ