Thomas De Gendt po desetih letih slavil drugo etapno zmago na Dirki po Italiji

Thomas De Gendt po desetih letih slavil drugo etapno zmago na Dirki po Italiji
14.05.2022 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Giro je Neapelj obiskal ob krstni izvedbi leta 1909, v osmi etapi je ponovno obiskal po devetih letih, ko se je v sprintu veselil zmage Mark Cavendish.

Neapelj je gostil start in cilj osme etape v dolžini 153 kilometrov z 2243 višinskimi metri. To je bila tudi četrta najkrajša etapa na letošnji dirki.

Vsaj na papirju ne preveč zahtevna etapa je tako, kar "klicala" po večji ubežni skupini, ki se je res izoblikovala že na 130 kilometrov do cilja in ki se je počasi trgala na manjše skupine kolesarjev.

Štirideset kilometrov do cilja sta se izoblikovali dve ubežni skupini in glavnina, ki je nadzorovala dogajanje.

Na koncu je drugi ubežni skupini z Mathieu van der Poelom zmanjkalo deset sekund, da bi se vmešali v skupinski šprint prve ubežne skupine, v kateri so se Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Davide Gabburo (Bardiani CSF Faizanè), Jorge Arcas (Movistar Team) in Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) pomerili za zmago v etapi.

35-letni Belgijec, Thomas De Gendt (Lotto Soudal) se je na koncu veselil letos prve etapne zmage na Giru in tako skupno druge po letu 2012.


V skupnem vodstvu ostaja Španec Juan Pedro Lopez (Trek Segafredo), največ pa je pridobil Martin Guillaume (Cofidis), ki se je iz 28. mesta zavihtel na četrto mesto v skupni razvrstitvi.

Jutri je pred kolesarji zahtevna gorska preikušnja s pet tisoč višinskih metrv in s ciljem na Blockhausu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ