Thomas že odpotoval v Francijo

Thomas že odpotoval v Francijo
11.05.2020 AVTOR: DZ, vir: Geraint Thomas / Instagram

Geraint Thomas je zapustil Wales in odpotoval v Monaco, kjer bo nadaljeval priprave na morebitni Tour de France.

Geraint Thomas je bil v obdobju najhujših ukrepov doma v Walesu. Zmagovalec dirke po Franciji iz leta 2018 je že v Walesu lahko treniral - v dobrodelne namene je bil tri dni zapored po 12 ur tudi na trenažerju - zdaj pa se je vrnil v Monaco, kjer je trening zunaj že dovoljen.

Na družabnih omrežjih je objavil fotografijo, na kateri nosi masko. Napis pa: "Vkrcan. Pripravljen na odhod." V Monacu lahko kolesarji trenirajo od 4. maja naprej. Od danes naprej pa lahko trenirajo tudi drugod po Franciji. Thomas je že pred časom potrdil, da bo letos vse moči usmeril v pripravo na dirko po Franciji. Predlani jo je dobil, lani je bil drugi, pred njim pa je dirko končal njegov klubski kolega pri Ineosu Egan Bernal.

Tour naj bi se letos začel 29. avgusta, končal pa 20. septembra. "Do zdaj je šlo bolj za ohranjanje forme in za to, da nisem pridobil preveč kilogramov. Ko si zaklenjen v hišo lahko tudi iz dolgčasa začneš jesti in v takem primeru se lahko hitro zrediš. Še posebej, če ne treniraš tako, kot bi sicer," je dejal Thomas. Letos se bo Tour začel v Nici, že takoj pa bodo na sporedu nadvse zahtevne etape.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ