Tokrat izjemni LottoNL Jumbo za Rogličevo vodstvo

Tokrat izjemni LottoNL Jumbo za Rogličevo vodstvo
06.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Izjemno! Kolesarji moštva LottoNL Jumbo so na dirki po Veliki Britaniji prepričljivo dobili ekipni kronometer. Primož Roglič prevzel vodstvo v skupnem seštevku!

Primož Roglič vodi na dirki po Veliki Britaniji. Kolesar moštva LottoNL Jumbo je vodstvo prevzel po današnji ekipni vožnji na čas. Na dirki ekstra kategorije so se organizatorji odločili, da izpeljejo nekoliko nenavadno ekipno vožnjo na čas, saj je prvi del potekal po bolj ali manj ravninskem delu, drugi del 14 kilometrske preizkušnje pa je potekal na vzpon. Cockermouth je gostil start, cilj pa Whinlatter Pass. Govorimo o peti etapi.

Pred etapo je vodstvo v skupnem seštevku branil Patrick Bevin iz moštva BMC in jasno je bilo, da je ta ekipa, skupaj z moštvom Quick Step Floors med glavnimi favoriti za zmago na ekipni preizkušnji. A tokrat so zares blesteli kolesarji moštva LottoNL Jumbo. Med njimi je bil po štirih dneh dirkanja prepričljivo najvišje v skupnem seštevku Primož Roglič. Na ekipnem kronometru pa je moči z družil z naslednjimi kolegi: Maarten Wynants, Neilson Powless, Jos van Emden, Pascal Eenkhoorn in Koen Bouwman. Drveli so s povprečno hitrostjo 42,82 km/h. Progo so premagali s časom 19:37.

Še najbolj so se jim približali prav kolesarji Quick Steap, ki so zaostali za 16 sekund. Tretja je bila Katjuša Alpecin. Potem pa Sky, Movistar, BMC, Mitchelton Scott … Roglič je tako dva dni pred koncem dirke prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Zdaj ima šest sekund prednosti pred Julianom Alaphilippom in 16 pred Bobom Jungelsom. Oba sta člana Quick Stepa. Sledijo Bevin, Poels, Eenkhoorn, Sutterlin, Van Emden, Powless in Meyer. Pred kolesarji so še tri etape, tudi jutrišnja kraljevska. Dirka se bo končala s sprintersko etapo v Londonu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ