Tom Dumoulin prihaja v Jumbo Vismo!

Tom Dumoulin prihaja v Jumbo Vismo!
19.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Govorice so očitno bile resnične! Jumbo Visma in Tom Dumoulin sta sklenila triletno pogodbo. Nizozemec je moster za tritedenske preizkušnje.

Tom Dumoulin in Primož Roglič sta že uprizarjala nadvse razburljive dvoboje. Predvsem se tega lahko spomnimo na lanski dirki po Franciji, ki jo je Dumoulin končal na drugem mestu, Roglič pa na tretjem. Po letošnjem slabšem uvodu v sezono in padcu – poškodoval si je koleno in odstopil – se je Dumoulin poskušal vrniti v karavano. A tudi nastop na Criteriumu du Dauphine se ni izšel po pričakovanjih.

Dumoulin je moral odpovedati nastop na Touru. Vse bolj glasno se je govorilo o tem, da v ekipi Sunweb ni več zadovoljen, in da se zanj resno zanimajo pri moštvu Jumbo Visma. Čeprav je imel s Sunwebom še veljavno pogodbo, sta se strani očitno strinjali, da tako ne gre več naprej. Danes dopoldne je Sunweb potrdil, da se z Dumoulinom razhajajo. Kmalu zatem pa je prišla še potrditev s strani Jumba Visme. Z Dumoulinom so podpisali triletno pogodbo.

"Imamo ene sanje. Dobiti največjo dirko na svetu. Dobrodošel Tom. Skupaj bomo nastopali za naše sanje," so objavili zapis v videu, v katerem so razkrili Dumoulinov prihod. Nizozemska ekipa z zmagovalcem Gira tako postaja vse močnejša predvsem za etapne dirke. Primož Roglič, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Laurens De Plus, George Bennett … pa večkratni svetovni prvak v vožnji na čas Tony Martin. Ekipa bo zares še močnejša kot letos. Pa že v letošnji sezoni kolesarji blestijo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ