Tom Dumoulin prihaja v Jumbo Vismo!

Tom Dumoulin prihaja v Jumbo Vismo!
19.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Govorice so očitno bile resnične! Jumbo Visma in Tom Dumoulin sta sklenila triletno pogodbo. Nizozemec je moster za tritedenske preizkušnje.

Tom Dumoulin in Primož Roglič sta že uprizarjala nadvse razburljive dvoboje. Predvsem se tega lahko spomnimo na lanski dirki po Franciji, ki jo je Dumoulin končal na drugem mestu, Roglič pa na tretjem. Po letošnjem slabšem uvodu v sezono in padcu – poškodoval si je koleno in odstopil – se je Dumoulin poskušal vrniti v karavano. A tudi nastop na Criteriumu du Dauphine se ni izšel po pričakovanjih.

Dumoulin je moral odpovedati nastop na Touru. Vse bolj glasno se je govorilo o tem, da v ekipi Sunweb ni več zadovoljen, in da se zanj resno zanimajo pri moštvu Jumbo Visma. Čeprav je imel s Sunwebom še veljavno pogodbo, sta se strani očitno strinjali, da tako ne gre več naprej. Danes dopoldne je Sunweb potrdil, da se z Dumoulinom razhajajo. Kmalu zatem pa je prišla še potrditev s strani Jumba Visme. Z Dumoulinom so podpisali triletno pogodbo.

"Imamo ene sanje. Dobiti največjo dirko na svetu. Dobrodošel Tom. Skupaj bomo nastopali za naše sanje," so objavili zapis v videu, v katerem so razkrili Dumoulinov prihod. Nizozemska ekipa z zmagovalcem Gira tako postaja vse močnejša predvsem za etapne dirke. Primož Roglič, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Laurens De Plus, George Bennett … pa večkratni svetovni prvak v vožnji na čas Tony Martin. Ekipa bo zares še močnejša kot letos. Pa že v letošnji sezoni kolesarji blestijo.

Značke: Cestno
Komentarji
Perhan 19.08.2019 14:04
To pa ni dobro za Primoža.Dva Nizozemca v nizozemski ekipi "proti" Slovencu.
kenz76 19.08.2019 14:11
z malo bolj premišljenim razporejanjem fantov na trotedenske dirke, bi morda že letos lahko dobili "največjo"... 
Mad_one 20.08.2019 12:39
Tole mi ni pa prav nič všeč (neglede na to, da mi je Dumoulin ena izmed najbolj pozitivnih fac v pro-touru).Za Primoža se torej v soboto najbrž prične zadnja 3-tedenska dirka, kjer je kapetan (vsaj v tem klubu)… Zdaj, ali nikoli !!! Prva violina bo lahko samo še po spletu srečnih/nesrečnih naključij.Na dolgi rok pa ... Visma bo imela tako ekipo, da lahko v GC resno ogrozi SKY (ali v karkoli so se že prefarbali) na TDF. Predvsem pa tam, kjer je ekipni kronometer (Tony, Primož, Tom ... uf, uf, uf ...).
nemelk 20.08.2019 14:40
Kot vedno sami poznavalci in hejterji!!
bécane 20.08.2019 14:52
Res ne vem kaj bi bilo to slabo za ekipo, saj Primož ni taka klasa, da bi lahko vozil vse dirke in tudi določeni profili tras mu ne pašejo ...Torej bo lahko Jumbo izbiral in določil kolesarje glede na trase, tukaj ni nič mslabega, sami plusi za ekipo.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ