Tom Dumoulin: Primož je najmočnejši

Tom Dumoulin: Primož je najmočnejši
14.08.2020 AVTOR: DZ

"Primož je pokazal, da je z naskokom najmočnejši kolesar in to je lepo. Tudi kot ekipa smo zelo močni in zaenkrat smo na dobri poti do zmage na tej dirki," je med drugim dejal Tom Dumoulin.

Iz moštva Jumbo Visma so že pred sezono sporočili, da bodo na dirki po Franciji računali na kar tri kapetane: Primož Roglič, Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk. Ob njih pa bodo izjemni kolesarji, ki že zdaj kažejo odlično pripravljenost: George Bennett, Sepp Kuss, Robert Gesink, Tony Martin in Wout Van Aert.

Med vsemi pa odstopa Primož Roglič. In to tako zelo, da je prepričljivo dobil dirko po Ainu, zdaj pa je odličen tudi na dirki po Dofineji, saj se mu dva dni pred koncem nasmiha zmaga. Ne samo, da je ekipa na dobri poti do zmage in ob tem Ineosu dokazuje, da je trenutno krepko močnejša, Roglič tudi vsem dokazuje, da je trenutno neustavljiv.

"Nič ni preuranjeno, če rečemo, da bo Primož naš kapetan na Touru. Mislim, da pri nas Primož, pri Ineosu pa Bernal. Upam, da bova tudi midva s Stevenom še izboljšala pripravljenost, obenem pa upam, da to ne bo uspelo Geraintu Thomasu in Froomu," je še priznal Tom Dumoulin. Nizozemec ni dirkal vse od lanskega junija in je pred to sezono v Jumbo Vismo prestopil iz Sunweba.

Seveda je nadvse izkušen in dobro ve, da je še nekaj časa do začetka dirke po Franciji. Obenem se lahko potem v treh tednih vzgodi marsikaj: "Lahko se zgodi, da se bodo tudi pomočniki na Touru še bolj približali Primožu in Bernalu, potem pa bomo pač videli, kako bo vse skupaj potekalo."

Dumoulin je že dobil dirko po Italiji in bil leta drugi tako na italijanskem Giru kot na francoskem Touru. Tudi v zadnjem obdobju zelo uspešen mojster za klasike Wout Van Aert je priznal: "Imamo tri kapetane, vendar pa je vsem jasno, da je Primož v tem trenutku močnejši. Po drugi strani pa sta preostala dva izkušena in tudi zelo močna. Da ju imamo v ekipi je vsekakor velika prednost."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ