Tom Dumoulin: Tour in olimpijske igre

Tom Dumoulin: Tour in olimpijske igre
07.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tom Dumoulin, ki bo naslednje leto vozil za Jumbo Vismo je za televizijo NOS dejal, da želi naslednje leto nastopiti na Touru in olimpijskih igrah.

Tom Dumoulin ima za sabo zelo slabo sezono, saj je na začetku dirke po Italiji padel in si poškodoval koleno. Od takrat se je sicer poskušal pripraviti na Tour de France, a je bila poškodba hujša, kot je pričakoval. Odločil se je, da sezono zaključi. Zdaj je bil prisoten na dirki za mlade kolesarje, ki jo tudi organizira. "Okrevanje poteka po pričakovanjih. Upam, da bom naslednje leto lahko nastopil na Touru in olimpijskih igrah," je v intervjuju za NOS dejal Tom Dumoulin.

Nizozemec bo v naslednji sezoni okrepil Jumbo Vismo in bo tako klubski kolega Primoža Rogliča. "V času počitka sem veliko razmišljal. Vem, kaj želim doseči v svoji karieri. V naslednjih petih, šestih ali sedmih letih želim postati najboljša različica sebe na kolesu. Zdaj si to želim še bolj kot kdajkoli," je še dodal 28-letni Dumoulin. Dodal je, da je že opravil tudi štiri ure dolg trening z bodočim klubskim kolegom Josom Van Emdnom.

Pa je cilj – Tour in olimpijske igre – uresničljiv. Tour se bo namreč končal 19. julija. Pet dni kasneje pa se že začnejo olimpijske igre v Tokiu. Cestna dirka bo na sporedu 25. julija. Štiri dni kasneje bo vožnja na čas. "Ni ravno najbolj idealen scenarij. Vendar pa sem prepričan, da lahko združim Tour in olimpijske igre," je še dodal Dumoulin.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ