Tom Dumoulin: V iskanju tistega odstotka

Tom Dumoulin: V iskanju tistega odstotka
12.12.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tom Dumoulin. Od letošnje sezone naprej klubski kolega Primoža Rogliča meni, da se lahko vrne povsem na vrh.

Nizozemec Tom Dumoulin, ki je letos že vozil za Jumbo Vismo ima za sabo dobro, a ne tako vrhunske sezone, kot jih je vajen. Po lanski povsem ponesrečeni sezoni zaradi padca in poškodbe kolena je zapustil Sunweb in postal klubski kolega Primoža Rogliča.

Zaradi bolezni in kasneje koronavirusa pa je tudi v sezoni 2020 dolgo čakal na nastop. Sezono je začel na dirki po Ainu, kar je pomenilo, da je bil več kot eno leto brez dirk. Skupaj z Rogličem je nastopil tudi na dirki Criterium du Dauphine in potem na dirki po Franciji. Povsod se je izkazal za odličnega pomočnika. Sezone pa po Touru ni končal. Sledili sta klasiki Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege, potem pa še Vuelta, ki pa je ni uspel končati.



"S fizičnega vidika je bilo bolj naporno, kot sem mislil, da bo. Na najvišji ravni je vse odvisno od vsakega odstotka. A tisti zadnji odstotek je težje doseči kot prvih 90. Vseeno pa verjamem, da lahko spet najdem tisti odstotek," je v enem izmed intervjujev dejal Tom Dumoulin. Leta 2017 je dobil dirko po Italiji, naslednje leto pa je bil drugi tako na dirki po Italiji kot na dirki po Franciji.

"Na Vuelti sem bil povsem izčrpan. Osnovni načrt je bil, da ne bi nastopil na klasikah, vendar pa se je tako dobro izšlo in menil sem, da se stanje izboljšuje. Poleg tega je manjkal en kolesar," je pojasnil Dumoulin: "Morda res ne bi smel nastopiti na klasikah, vendar pa sem se res želel preizkusiti."

Kljub vsemu Dumoulin moč in motivacijo jemlje iz sedmega mesta v skupnem seštevku dirke po Franciji, pa tudi iz drugega mesta v zadnji vožnji na čas na Touru: "Če temu Touru dodamo tisti odstotek, potem sem že zelo blizu. Na tem Touru nisem pokazal vsega, pa vendar sem končal na sedmem mestu. To me navdaja z optimizmom, da bom lahko kmalu spet nastopal v najboljši formi."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ