Tony Martin po razočaranju: "Nimam pojasnila. To ni bil moj dan."

Tony Martin po razočaranju: "Nimam pojasnila. To ni bil moj dan."
24.09.2015 AVTOR: D. Z.
Tony Martin je pred kronometrom na SP v Richmondu veljal za največjega favorita, ostal pa je celo brez stopničk. Na sedmem mestu.

Na prvem vmesnem času 53 km dolge proge je imel Tony Martin še drugi najhitrejši čas. Trikratni svetovni prvak v tej disciplini pa je kasneje popustil in do konca kronometra padel na sedmo mesto. »To je bil čuden kronometer. Zame je bil morda nekoliko prehiter, podobno, kot bi bilo na dirkališču. Tega pa nisem pričakoval, saj sem se dobro počutil vse do osmega kilometra in ovinka, ko se je začel veter v hrbet. Do tedaj sem sem čutil, da lahko pritisnem na pedale, « je po kronometru priznal Tony Martin.

Kolesar Etixx Quick Stepa je priznal, da je potem povsem izgubil ritem: »Prave hitrosti nisem uspel ohranjati. Zame je bilo vse prehitro, tudi kadence nisem uspel 'dohitevati'. Tega nisem pričakoval. Na vzponu pa nisem našel pravega ritma in tam sem izgubil tudi voljo. Vrniti se nisem več mogel. To preprosto ni bil moj dan. V drugem delu je šlo bolj za psihološko težavo kot za fizično. «

Martin je ostal celo brez medalje, za zmagovalcem Vaslijem Kirijenko je zaostal za več kot minuto. »Za mano je dobra priprava in želel sem napadati zlato medaljo. Prepričan sem bil, da mi to lahko uspe, a vse se je bilo v nasprotju s pričakovanji. Ko si enkrat na tleh, se zares težko pobereš. Nisem mogel narediti tega, kar sem pričakoval. Resnično nimam razlage. To ni bil moj dan. Razočaran sem. « Martin je še čestital Kirijenki in priznal, da je bil Belorus tokrat preprosto najmočnejši.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ