Tour de France podelil vabila: Tudi ekipi Blaža Jarca!

Tour de France podelil vabila: Tudi ekipi Blaža Jarca!
29.01.2014 AVTOR: D. Z.
IAM Cycling, Cofidis, Bretagne Seche Environnement in NetApp Endura. To so ekipe, ki so prejele posebno povabilo na dirko po Franciji 2014.

Ekipe na dirki po Franciji: AG2R La Mondiale: Astana Pro Team (Jani Brajkovič, Borut Božič), Belkin Pro Cycling Team, BMC Racing Team, Cannondale (Kristjan Koren, Matej Mohorič), FDJ.fr, Garmin Sharp, Lampre-Merida (Jan Polanc), Lotto Belisol, Movistar Team, Omega Pharma – Quick Step Cycling Team, Orica – GreenEdge, Team Europcar, Team Giant – Shimano (Luka Mezgec), Team Katjuša (Simon Špilak), Team Sky, Tinkoff Saxo (Marko Kump), Trek Factory Racing, Bretagne Seche Environnement, Cofidis Sloutions Credits, IAM Cycling in Team NetApp Endura (Blaž Jarc).

Organizatorji dirke po Franciji, torej agencija ASO, so tako razkrili še eno izmed skrivnosti v povezavi z naslednjo dirko po Franciji, ki se bo začela 5. julija v Veliki Britaniji.

Jasno je, da morajo na vseh dirkah Svetovnega koledarja nastopiti ekipe z licenco World Tour. Govorimo o 18 ekipah, ki so imele že od vsega začetka zagotovljen nastop na Touru.

Prostora pa je bilo še za štiri povabljena moštva s prokontinentalno licenco, ki izpolnjujejo določene pogoje.

Pričakovano je eno povabilo prejel francoski Cofidis, ki je na Touru prisoten že vse od ustanovitve leta 1997.

Preostale tri ekipe IAM Cycling, Bretagne Seche Environnement in NetApp Endura pa bodo na dirki po Franciji nastopile prvič.

Švicarski IAM Cycling je že v lanski krstni sezoni vložil kandidaturo, letos pa so se okrepili še s francoskim zvezdnikom Sylvainom Chavanelom.

34-letni Francoz je na Touru dobil že tri etape, bil dvakrat razglašen za najbolj bojevitega kolesarja in je okusil tudi slast nošenja rumene majice. Tako je bilo povabilo IAM Cycling praktično bolj ali manj formalnost.

a moštvo Bretagne Seche Environnement med drugimi vozita Brice in Romain Feillu. Potem, ko je Europcar – do zdaj je vedno prejel povabilo – dobil licenco World Tour, pa se je odprlo prosto mesto tudi za Bretagne Seche Environnement.

NetApp-Endura je v zadnjih dveh sezonah že okusila dirkanje na tritedenskih dirkah. Predlani na dirki po Italiji, lani pa na dirki po Španiji. Prav na Vuelti se je Leopold Konig izkazal z zmago v etapi in končnim devetim mestom.

Pred dnevi je izjavil, da lahko tudi na Touru poseže po visokih mestih. Član te ekipe je tudi Blaž Jarc. Brez povabila, tako na dirko po Italiji kot na dirko po Franciji je ostalo moštvo MTN Qhubeka. Prav tako vabila ni prejel španski Caja Rural.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ