Tour: Galibier odstranili s trase ... predor preveč poškodovan

Tour: Galibier odstranili s trase ... predor preveč poškodovan
25.06.2015 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Franciji so sporočili, da so spremenili traso 20. etape, ki bo ena izmed zahtevnejših etap s ciljem na Alpe d'Huezu.

20. etapa na dirki po Franciji bi morala kolesarje popeljati do Alpe d’Hueza. Še prej pa bi morali premagati znameniti Galibier. A zdaj je prišlo do sprememb. Razlog so poškodbe v predoru Chabron med Grenoblom in Brianconom. Gre za predor, ki se nahaja 30 kilometrov pred začetkom vzpona na Alpe d’Huez. Predor je že zaprt zaradi poškodb, poleg tega obstajajo možnosti, da pride do plaza.

Tako so se organizatorji odločili, da 25. julija kolesarjem ne morejo zagotoviti varnega prehoda. Če se spustite iz Galibierja proti Alpe d’Huezu, potem lahko tja pridete samo skozi predor Chabron. Organizatorji pa so se odločili, da etape vseeno ne podaljšajo. Ta bo dolga vsega 110,5 km. Galibier bo zamenjal ravno tako zelo zahteven vzpon na Col de la Croix de Fer. Na ta vzpon se bodo morali kolesarji podati že dan prej, v 20. etapi pa ga bodo premagali še z druge strain.

Sledil bo spust v Oisans Valley. Kasneje se bo ta trasa pridružila že prej načrtovani trasi in kolesarji bodo kmalu ob vznožju zaključnega vzpona. Galibier bi predstavljal tudi najvišjo točko na dirki, tako da bo zdaj nagrado Henri Desgrange – nagrada za prvega kolesarja na najvišjem prelazu dirke – prejel tisti, ki bo prvi prečkal vzpona na Col d’Allos, ki bo na sporedu v 17. etapi. Vrh tega vzpona leži na 2250 metrih nadmorske višine.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ